Gavà Dia Universal Drets Infants

Gavà ha celebrat aquest diumenge el Dia Universal dels Drets dels Infants, que oficialment es commemora avui, amb tot un matí de jocs. L’esplai el Mamut, al capdavant de la organització ,va ser l’encarregat de dinamitzar aquest esdeveniment, que enguany va tenir lloc a la plaça de l’Església i on hi van prendre part prop de 150 persones.

Cal tenir present que milions de nens i nenes es veuen privats del seu dret a ser-ho al voltant del món. 385 milions entre ells viuen en extrema pobresa, segons xifres d’Unicef. Cada dia segueixen morint 15.000 menors de 5 anys. Un de cada quatre resideix en països afectats per conflictes, desastres naturals, epidèmies i altres emergències. El treball forçat afecta a 152 milions de menors al món —un de cada 10—, alerta l’Organització Internacional del Treball. Gairebé la meitat està involucrat en activitats perilloses per a la seva salut i seguretat. Encara que la mortalitat infantil s’ha reduït a la meitat en les últimes dècades, cada any moren 5,6 milions per causes evitables. Un de cada 12 nens del món té perspectives de futur pitjors que les dels seus pares, segons una anàlisi realitzada per Unicef per a la celebració d’aquest any.

Un dels problemes més apressants i inacceptables que enfronta la infància a Espanya és, sens dubte, la pobresa. Malgrat la recuperació econòmica, al nostre país 1,4 milions de nens viuen en situació de pobresa severa. No en risc de pobresa o exclusió, sinó sofrint privacions reals i severes.