Gavà dona 2.500 euros per atendre la crisi a Palestina

L’Ajuntament de Gavà aporta una ajuda de 2.500 € per contribuir a pal·liar la greu crisi humanitària derivada del conflicte entre Israel i Palestina. Se suma així a la campanya “Crida d’emergència per la crisi humanitària generada per l’escalada de violència a Palestina” impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Aquesta campanya condemna de manera ferma la violència infringida contra la població civil de la Franja de Gaza, exigeix el compliment del dret internacional humanitari tal com reclamen les Nacions Unides i les organitzacions internacionals humanitàries.

El Fons Català de Cooperació també crida a fer aportacions econòmiques per pal·liar la greu situació que es viu a la regió. La ciutadania pot fer arribar el seu ajut a través de:

  • BIZUM08460 (Concepte: Emergència Gaza)
  • Transferència bancària amb el concepte “Emergència Gaza” al  compte: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Els recursos econòmics recollits es destinaran a assistència humanitària bàsica (sanitària, alimentació, refugi, higiene, atenció psicosocial). També a garantir la protecció de les persones més vulnerables amb especial atenció a la infància, les dones i les persones amb diversitat funcional. Segons l’evolució del conflicte, es contribuirà a la restauració dels serveis i infraestructures bàsiques a les zones afectades ((llum, aigua i sanejament, salut, educació, agricultura, etcètera).

La resposta humanitària es distribuirà a diverses entitats amb experiència en l’àmbit humanitari i amb presència directa o indirecta a la zona afectada, entre elles de catalanes que ja porten a terme projectes de cooperació finançats per ajuntaments adherits al Fons Català de Cooperació.

El suport de Gavà està emmarcat amb les línies estratègiques del Pla Director de Cooperació de Gavà, que té la missió de donar suport al desenvolupament sostenible i la protecció i l’impuls dels drets humans a tot el món i defineix una línia estratègica pel que fa a l’Ajut Humanitari i d’Emergències.