Gavà entre les 10 ciutats més visitades
Platja de Gavà.

Castelldefels i Gavà es van situar aquest estiu entre les principals poblacions d’Espanya pel que fa a l’increment del nombre de visitants de només un dia. En concret, van aconseguir situar-se el mes d’agost entre les 10 primeres ciutats d’Espanya amb un major increment en el nombre de visitants que no pernocten, és a dir, que no dormen a la ciutat, la qual cosa es coneix com a ‘excursionistes’. El creixement del turisme de proximitat a l’agost, atret principalment per les platjes, va ser del 30% en relació a la temporada estival 2019 en ambdues poblacions.

En els tres mesos d’estiu van visitar Castelldefels 2.027.332 persones, quan en el mateix període de l’any anterior, el nombre de visitants va ser d’1.995.532. A l’agost, el mes de major creixement, van visitar Castelldefels 563.811 persones, mentre que en el mateix mes de 2019 els visitants d’un dia van ser 432.498. A Gavà van ser 471.679 persones, quan un any abans la xifra era de 362.894.

Aquestes dades formen part d’un estudi de l’empresa Kido Dynamics que recull la revista del sector Hosteltur. Aquesta empresa disposa d’una eina que permet analitzar en profunditat la mobilitat de milions de viatgers gràcies a l’anàlisi dels senyals de geolocalització que, sense comprometre dades personals, envien els telèfons mòbils.