Gavà es compromet amb el Dia de la Pau
Raquel Sánchez, com a membre de la comissió executiva de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses, ha participat aquesta setmana en una reunió a Granollers

Raquel Sánchez, com a membre de la comissió executiva de la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, ha participat aquesta setmana en una reunió a Granollers on s’ha parlat de la iniciativa d’organitzar actes des del mon local de cara al 21 de setembre Dia de la Pau. Aquesta jornada consistirà en una sèrie d’actuacions a l’espai públic i la difusió d’una guia municipal d’educació per la pau, sobre com treballar la pau des dels ajuntaments. L’objectiu és visibilitzar la interrelació de la pau al món amb el món local.

Durant la reunió presidida per l’alcalde de Granollers – ciutat que ostenta la presidència de la xarxa a Catalunya i la vicepresidència a nivell mundial – ha servit per fer seguiment de les últimes accions realitzades i avançar en les properes activitats que es duran a terme, definides al pla d’acció 2021, que té per objectiu principal consolidar i ampliar la xarxa de municipis compromesos. El pla d’activitats està alineat amb els eixos de treball de l’organització internacional Mayors for Peace i la seva secció europea.

La campanya ‘Ciutats de Pau’ de suport al Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears és una de les accions principals del pla de treball. Les ciutats executives treballaran durant els propers mesos per donar a conèixer l’amenaça que suposen les armes nuclears i sumar adhesions a la moció que reclama al govern de l’Estat espanyol que signi i ratifiqui el tractat.