Gavà es concentra contra la violència masclista
Nova concentració de rebuig a la violència masclista

Aquest dimarts a la tarda la ciutat ha celebrat l’acte mensual de rebuig a la violència masclista i per retre homenatge a les 24 dones que, en el que porten d’any, es confirma que han mort a mans de les seves parelles o ex-parelles, i que segurament ja s’enfilen a 25 si el Ministeri d’Igualtat afegeix a la llista la dona de 50 anys assassinada, ahir mateix, a Granada.

Abel Berjano, ex-president de l’AMPA del Jacme March, va ser l’encarregat de fer la lectura del manifest on es va recordar les altres dues dones que han mort en el darrer mes. Maria Nieves, de 53 anys, a Dos Hermanas i Cristina, de 18 anys, a Parla i les que també “han mort molt probablement per aquesta causa, però no consten a les fonts oficials”.

Durant l’acte es va demanar “tolerància zero davant qualsevol violència masclista, incloent les més subtils, accions reals i efectives, socials, polítiques i legals i es va denunciar que “es banalitzin aquestes accions en entendre que “suposa la complicitat que perpetua el patriarcat”.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui també participar de l’acte, va expressar, una vegada més, “la condemna a aquesta xacra social” i va precisar que “ara estem en una etapa complicada, perquè amb les vacances hi ha més convivència familiar i és més fàcil que es produeixin situacions de maltractament que cal denunciar, tant per la pròpia víctima, com per qualsevol que pugui detectar-ho. Cal que actuem i prevenim per evitar mals majors. Hem de continuar lluitant plegats per aconseguir, algun dia, una societat amb igualtat real”.

 A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica siad@gava.cat

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats. Altres recursos disponibles en relació a la violència masclista són. Institut Català de les Dones, telèfon 24 h 900 900 120 Whatsapp 671778540 i Ministerio de Igualdad, telèfon 016 Whatsapp 682916136/682508507