Gavà es mobilitza per ajudar al poble ucraïnès
Gavà es mobilitza per ajudar al poble ucraïnès

Gavà segueix donant mostres de suport al poble ucraïnès, i per això, aquest divendres, 25 de març, l’Ajuntament conjuntament amb el Fòrum de Solidaritat i Cooperació, organitzen una Nit Solidària. L’acte, que es farà a l’Espai Maragall, començarà a les 19.30 hores i comptarà amb diferents actuacions de grups i artistes locals. La recaptació de les entrades, que costen 5 euros, es destinarà íntegrament a ajudar a les víctimes del conflicte bèl·lic a Ucraïna. Per a donacions de més de 100 € a la fila 0, cal fer l’ingrés al compte corrent d’ACCEDE : ES98 0081 1637 2100 0118 2026.

D’altra banda, dissabte 26 de març, de 10 a 20 hores es farà recollida de material. Concretament cal portar aliments, i productes d’higiene personal i femenina

Què més s’està fent des de Gavà?

  • L’Ajuntament de Gavà ha reforçat els serveis i actuacions per l’acollida de les persones ucraïneses que arribin a la ciutat. Els serveis estan orientats a donar resposta a les necessitats bàsiques d’aquestes persones a través del Servei d’Acollida i la resta de serveis públics de la ciutat. Per contactar amb el servei d’acollida pots enviar un correu a serveiacollida@gava.cat o trucar al 932639100.
  • Es coordinen accions de suport al poble ucraïnès com el cap de setmana solidari,   conjuntament amb les entitats que integren el Fòrum de Solidaritat i Cooperació.
  • L’Ajuntament ha fet una aportació extraordinària i urgent de 3.000€ per contribuir a donar suport a la població víctima d’aquest conflicte armat, facilitant una resposta humanitària eficaç i àmplia a les zones afectades.

Què puc fer com a ciutadà/ciutadana?

-Sumar-te a les convocatòries en favor de la pau que es realitzin a Gavà.

-Participar en les accions de caràcter solidari amb el poble ucraïnès.

– Fer aportacions econòmiques al compte

  • FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

  • FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

També a altres comptes d’entitats que treballen en el terreny. Podeu consultar-les a: http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

Per què és preferible les aportacions econòmiques?

L’ajuda econòmica és la via més efectiva, segura i amb garanties per ajudar al poble ucraïnès. Les campanyes de recollida d’aliments roba o medicaments tenen la dificultat del transport, el cost i del temps. Recomanem vehicular qualsevol tipus de suport a través d’entitats i ONG’s.

Vull acollir a una persona. Què puc fer?

La Generalitat ha posat a disposició de la ciutadania el correu electrònic del Comitè d’Acollida de les persones Refugiades: comiteacollida.igualtat@gencat.cat on podeu fer arribar les consultes que es puguin derivar d’aquesta situació.

Si vols acollir un infant, el departament de Drets Socials ha aprovat un circuït d’urgència per l’acolliment familiar de nens i nenes i adolescents ucraïnesos que arriben sols a Catalunya i no tenen tutors legals al país.

Amb aquest circuit d’emergència extraordinari el Govern vol donar resposta a un fenomen concret per donar seguretat als menors d’edat que arriben i també a les famílies que els acullen. És molt important seguir els circuits establerts per garantir la seguretat de les persones acollides. Pots posar-te en contacte a través de dgaia.dso@gencat.cat