Gavà es prepara per al Carnaval 2020
Dissabte, 22 de febrer, es farà la rua.

Durant uns dies, la gresca i la disbauxa omplirà els racons de Gavà amb motiu de la celebració del Carnaval. El dijous 20 de febrer, d’11 a 13 i de 17 a 18.30 h, es farà l’activitat La Disbauxa a la plaça Major. Serà l’inici del Carnaval a la ciutat amb el tast de la tradicional botifarra d’ou. L’activitat es fa amb la col·laboració de la Casa Clara, El Sigle, Casa Escala i Cárnicas Mario, així com de l’Associació de la Gent Gran de Gavà.

El mateix 20 de febrer, a partir de les 17.30 h, es farà a la Biblioteca Marian Colomé el taller infantil Fem màscares de carnestoltes, a càrrec d’Isabel Gomis. L’activitat s’adreça a infants a partir de 4 anys i cal inscripció prèvia (a partir del 13 de febrer). Aquest mateix taller es farà a la Biblioteca Josep Soler Vidal un dia després, el 21 de febrer, a la mateixa hora.

L’arribada del rei Carnestoltes i el seu seguici a la plaça de Josep Tarradellas tindrà lloc el divendres 21 de febrer, a partir de les 17.30 hores. Hi haurà dinamització, música en directe i una xocolatada.

A partir de les 22 hores, el Casal American Lake acollirà la Festa de Carnestoltes Gavà Jove amb la millor música amb els DJs de La Casa Gran. La Festa serà +16  i tindrà un aforament limitat.

Dissabte, 22 de febrer, es farà l’acte més esperat i multitudinari de la festa: La rua de carnaval. S’iniciarà a la rambla de Maria Casas i finalitzarà a la plaça de Jaume Balmes. La rua tindrà dos recorreguts. Recorregut 1 (comparses amb participació majoritàriament d’infants): rambla de Maria Casas, plaça de Josep Tarradellas, carrer dels Màrtirs del Setge de 1714, carrer de Sant Pere i plaça de Jaume Balmes. Recorregut 2 (comparses amb participació majoritàriament d’adults): rambla de Maria Casas, plaça de Josep Tarradellas, carrer dels Màrtirs del Setge de 1714, carrer de Sant Pere, avinguda Diagonal i plaça de Jaume Balmes. Seguidament, a la plaça de Jaume Balmes, es farà la Rua dancing show amb animació, batalla de confeti, música, ball i lliurament d’obsequis confeccionats per la Fundació Caviga a les comparses participants.

Diumenge 23 de febrer, a partir de les 11.45 h, es farà el Ball de disfresses infantil, a càrrec del grup El Gripau Blau, al parc de la Torre Lluc, i a continuació, la Trobada de Colles de la Tornaboda de Gavà i Viladecans, amb el tradicional ball del Patatuf i la Tornaboda. A les 17 h, hi haurà ball de carnaval per a la gent gran al Casal Municipal de la Gent Gran Torre Lluc.

El Carnaval finalitzarà el 26 de febrer, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la sardina, que posarà el punt final als dies de divertiment per donar pas a un període de recolliment i devoció religiosa amb l’inici de la Quaresma. Per acomiadar-lo, es llegirà el testament del rei Carnestoltes i es farà un taller de construcció de la sardina. L’acte tindrà lloc al parc de la Torre Lluc i comptarà amb la col·laboració de l’alumnat d’educació infantil del CES Núria, de La Roda Produccions i de la Companyia General del Foc.

Consulteu aquí la programació del Carnaval