Gavà està avui de Festa Major en honor a Sant Pere
Gavà està avui de Festa Major en honor a Sant Pere

Aquest dimecres, 29 de juny, Gavà viu el seu dia de Festa Major coincidint amb la celebració de Sant Pere, patró de la ciutat. Com és tradició, l’església de Sant Pere ha acollit, aquest matí la missa, amb la presència d’un nodrit nombre de mossens de les parròquies veïnes i, en el decurs de la mateixa, hi ha pres part l’esbart Brugués amb el ball d’Algemesí, mentre que la Coral Sellarès ha interpretat música religiosa de diferents autors russos, com ara, Gioachino Rossini, George F. Haendel i N. Rimski-Korsakov.

També s’ha fet l’ofrena del programa de festes i, al final de tot a ha parlat Gemma Badia, que viu aquesta Festa Major per primer cop com alcaldessa. Badia ha agraït “a tots els membres de la comunitat cristiana la seva implicació en aquesta celebració i la seva solidaritat quan hi ha causes i necessitats que sorgeixen i a les quals cal respondre, i a l’esbart i la coral Sellarès, entitats culturals cabdals a la ciutat”, i ha destacat que “valors com el respecte i la convivència són essencials també per gaudir aquests dies”.

Tot seguit, a les 12 hores, a la plaça de l’Església l’esbart Brugués ha dansat el Ball de Rams.

Més actes

A les 18 hores, l’Espai Maragall acollirà la representació del musical “Moisès, el príncep d’Egipte” a càrrec de l’Espai Escènic, on podrem conèixer la història de Moisès que, nascut esclau però criat com a príncep d’Egipte, tindrà una revelació i serà l’encarregat de salvar el seu poble.

També a les 18 hores hi haurà sardanes a la Plaça de l’Església a càrrec de la Cobla Ciutat de Cornellà i, a les 19 hores, es farà el pregó de benvinguda amb l’alcaldessa Gemma Badia i l’actor, Andreu Casanova, qui oferirà el monòleg titulat “Tinder sorpresa”, on convida a fer un safari còmic per tota la selva d’aplicacions per lligar, actualment tan de moda. Es tracta d’un espectacle amb molta improvisació on segons l’actor la majoria de coses que explica li han passat ell, però on també introdueix situacions que han viscut amics seus. Casanova també admet que el públic és “una gran font d’inspiració” perquè quan acaba la funció, la gent s’anima i ve a explicar-li i anècdotes.

La jornada culminarà amb el sopar ball de la gent gran, que començarà a les 21 hores al pati de l’escola Jacme March, i estarà amenitzat per l’orquestra Milenium.

Aquí podeu consultar tot el programa d’actes de la Festa Major que s’allaragarà fins el proper 3 de juliol.