mini-deixalleria-raquel-sanchez

 

La ciutadania de Gavà ja pot dipositar els residus de petit format que genera a casa sense haver-se de desplaçar a la deixalleria o esperar el pas de la deixalleria mòbil pel seu barri. Això és gràcies a la posada en marxa d’un nou servei municipal, les mini-deixalleries, que, distribuïdes a 15 punts de la ciutat, permeten recollir de manera selectiva residus de petit format assegurant així el seu reciclatge i, de vegades, la possibilitat de reutilitzar els objectes o elements que encara poden ser útils

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui el nou servei a la unitat instal·lada a la plaça Catalunya, coincidint amb la visita que està fent aquesta setmana als barris de can Tintorer, can Pere Bori i can Tries. Sánchez ha explicat que la instal·lació de les mini-deixalleries “s’emmarca en la nostra aposta pel medi ambient, per la sostenibilitat, ja que aquest servei permetrà apropar a la ciutadania la recollida selectiva de petits residus especials, molt contaminants”. L’alcaldessa ha afegit que “és important canviar els hàbits i que fem pedagogia als més petits de la importància de reciclar, reaprofitar i consumir de manera responsable per cuidar el medi ambient, així que animo a tothom a fer servir aquestes noves mini-deixalleries”.

Les mini-deixalleries permeten gestionar els petits residus anomenats “especials”, que en poques quantitats poden ser altament contaminants i tòxics, cosa que fa que requereixin un tractament particular per evitar efectes perjudicials en el medi ambient i en la salut de les persones. Aquestes mini-deixalleries permeten recollir de manera selectiva productes diferents, i per tant cadascuna d’elles incorpora un dipòsit per a CD’s, DVD’s i Blu-ray’s; un per a petits aparells elèctrics i electrònics; un per a cartutxos d’impressores, dos dipòsits per a piles (convencionals, alcalines, de botó i bateries de mòbils); un per a bombetes convencionals i halògenes i, finalment, un dipòsit per a bombetes de baix consum i LED.

La gestió de les mini-deixalleries anirà a càrrec de l’empresa BLIPVERT, que serà responsable de la recollida dels residus dipositats com a mínim un cop cada 15 dies així com de la seva classificació, transport a la planta de tractament corresponent o a la deixalleria municipal, així com del manteniment i neteja dels contenidors. La instal·lació de les mini-deixalleries no suposarà cap cost per a l’Ajuntament, ja que els contenidors compten amb dues finestres de vidre on es pot exposar publicitat, que gestionarà la mateixa empresa adjudicatària del servei.