sardanes
Aquesta és la Cobla Vila d’Olesa, que se'n farà càrrec d'interpretar les sardanes

Una de les afectacions més importants a la cultura que ha portat aquesta pandèmia s’ha viscut en el món de les sardanes. El passat mes de febrer ha fet dos anys que no s’organitza cap ballada de sardanes a Gavà, però aquest període acaba justament ara: Gavà Flama i Caliu n’organitza una el proper diumenge 20 de març.

Lluís Pedret, president de l’entitat sardanística, assegura que “hem de recuperar les sardanes perquè en cas contrari la nostra cultura se’n va per terra, altres activitats s’han pogut recuperar però la nostra no hi ha hagut manera, fins ara noi ens han donat via lliure”.

En aquests dos anys sense ballades de sardanes, l’entitat no ha estat aturades perquè han organitzat algunes audicions de sardanes que “han anat força bé, va venir molta gent i van agradar, i les hem fet amb les degudes precaucions com ara seients separats i ús obligatori de mascareta”.

Pedret recorda que fa uns sis mesos que tots els dimecres fan al Casal Municipal de la Gent Gran El Centre unes reunions per “practicar, aprendre i gaudir una mica de les sardanes”, però es lamenta de que en moltes ocasions “només venen quatre o sis persones”. I en aquest sentit, el futur no el veu gaire clar: “Gent jove no ve, els pares que tenen criatures les orienten més aviat cap a l’esport o altres activitats, però no ve ningú a aprendre a ballar sardanes per continuar la nostra cultura, així que el futur el veig incert però continuarem fent tot el que puguem”.

De moment, l’entitat té programades més ballades de sardanes aquest 2022 i “si no passa res, aquestes estan totes garantides a data d’avui”.

La ballada d’aquest proper diumenge 20 serà al parc de la Torre Lluc a partir de les 11:30 hores. La cobla convidada per aquesta ocasió serà la Cobla Vila d’Olesa, que interpretarà peces com ara “La petita princesa” o “Setanta febrers”, entre altres. En cas de pluja, l’activitat es podrà fer a dins del Casal de la Torre Lluc.