Gavà Gats recapta 203 quilos de pinso
Gavà Gats recapta 203 quilos de pinso

L’Associació Gavà Gats ha recaptat 203 quilos de pinso en una acció que van dur a terme el passat dissabte a la botiga Kiwoko del Centre Comercial Barnasud. L’acció es va dur a terme entre les 9 i les 21 hores, i hi van participar una desena de voluntaris de l’entitat.

Des de Gavà Gats es mostren molt agraïts per la participació de Kiwoko que “a més ens va cedir un espai a dins de la seva botiga durant tot el dia on explicàvem a la gent qui som i que estàvem recaptant pinso pels gats”.

No és l’única col·laboració que Gavà Gats porta a terme amb el teixit comercial de Gavà. A Garden Center Bordas, per exemple, “tenim un espai permanent on la gent pot deixar la seva donació de pinso en qualsevol moment que la botiges estigui oberta, i això es importantíssim”. Els animalistes han col·laborat també amb Mercadona portant a terme accions de recapte de pinso en els dos centres que la marca té ubicats a Gavà.

Gavà Gats té censades a dins del terme municipal de Gavà un total de 43 colònies “entre la part del nucli urbà, el barri de Gavà Mar, la zona industrial, i la muntanya”. Vázquez ens ha explicat que “determinar el número exacte de gats és una mica més complicat que fer-ho amb les colònies, però estimem que en aquestes 43 colònies hi ha uns 400 gats”.

Segons l’entitat, “entre el 80 i el 90% dels gats d’aquestes colònies procedeixen d’abandonaments. Hi ha gats que han nascut en aquestes colònies però és perquè van abandonar a la mare embarassada. És un fet especialment problemàtic pel gat ja que és un animal acostumat a l’humà i no sap buscar-se la vida ni buscar menjar, depèn de l’ésser humà, així que va a buscar a les escombraries. Per tant, aquest gats principalment és gràcies als voluntaris que s’encarreguen de fer la gestió de les colònies que no es moren de gana”.

A més de donar-los menjar, que és la seva principal missió, cada gestor d’una colònia també s’encarrega “del control de la seva colònia, de l’esterilització dels seus membres, i del programa CER de captura, esterilització i retorn”. En els casos en els que es troba un animal a la colònia que “ha aparegut i és un abandonament domèstic, el que fem és portar-lo al veterinari i després a una casa d’acollida, ja que nosaltres no tenim cap espai propi. Allà s’està fins que aparegui una persona que el vulgui adoptar”.