Gavà guarda 1 minut de silenci per les víctimes de la violència masclista
Gavà guarda 1 minut de silenci per les víctimes de la violència masclista

Des d’inicis de 2022, ja són 62 les dones que han estat assassinades per violència masclista a l’Estat Espanyol. La ciutadania va tornar a concentrar-se, dimarts a la tarda, a la plaça Major per retre homenatge a les víctimes i denunciar aquesta xacra social.

La regidora de Feminisme a l’Ajuntament de Gavà, Alba Riba, qui no va faltar a l’acte, va expressar “la ferma condemna de la ciutat a aquesta xacra social que dissortadament no s’atura” raó per la qual, assegura, “cal seguir sortint al carrer i alçar la veu per denunciar aquesta barbàrie que, lluny d’aturar-se, cada any veu incrementades les xifres de dones assassinades, pel fet de ser dones. A lavegada cal tenir presents als infants que pateixen aquestes vexacions i maltractaments a les seves llars”

A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica siad@gava.cat. Riba recorda que “des d’aquest servei es pot donar suport psicològic i legal a les víctimes que denuncien i a la vegada es fan tasques d’empoderament amb els tallers Punts G”

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats. Altres recursos disponibles en relació a la violència masclista són. Institut Català de les Dones, telèfon 24 h 900 900 120 Whatsapp 671778540 i Ministerio de Igualdad, telèfon 016 Whatsapp 682916136/682508507