Gavà guarda silenci víctimes violència masclista

Gavà se suma, un any més, al Dia Internacional Contra la Violència Masclista, un greu problema social vers el qual la nostra ciutat hi està especialment sensibilitzada, prova d’això són les concentracions setmanals per condemnar aquesta xacra cada vegada que es comet un nou assassinat al país. Per commemorar l’efemèride, i amb l’objectiu de consienciar tothom, s’han fet diverses accions, com ara tallers per als joves als centres educatius, activitats al SIAD i a la Casa Gran i, fins i tot, sessions de contacontes especials per als més petits.

Aquest divendres, a les 12 del migdia s’ha guardat un minut de silenci davant de l’Ajuntament com a mostra de respecte i homenatge a les dones que són víctimes d’aquestes terribles situacions. L’acte ha comptat amb la participació d’alumnat de Tercer Secundària de diferents centre de la ciutat, que han llegit el manifest de condemna, i de representants de diverses formacions amb representació municipal.

Opinions polítiques

El portaveu del PSC, Miquel Àngel Diaz, ha precisat que “es tracta d’una jornada per reivindicar que es materilitzi amb accions i recurosos el pacte d’estat en un tema que és essencial. Demanem al  govern central actuï de manera coordinada amb les comunitats autònome, els ajuntamentsi la societat civil” i referma “el compromís dels socislidtese Gavà i del govern municipal de treballar tot l’any per la prevenció i eradicació d’aquesta xacra, i contra les microviolències, en especial entre els joves”  

Des d’ERC, Marta Jiménez, expressava el “ferm rebuig a la violència masclista, una veritable xacra social” i s’ha felicitat per “la participació dels estudiants de secundària en aquest acte perquè pensem que entre els joves és on cal treballar més per prevenir situacions que puguin derivar en violència vers les dones. Ells són la base per construir nous models de societat amb igualtat real on les dones no siguin ni la part dèbil ni la part sotmesa”.  

El portaveu GGSP, Miguel Herrera, ha volgut “donar suport a tots els moviments feministes” i “condemnar i denunciar totes les violències cap a les dones, la física, la verbal, la psicològica o, fins i tot, la cosicafiació del cos i les desigualtats laborals. Les rebutgem totes, i alertem dels micromasclismes que vexen les dones i tot sovint passen desapercebuts a la nostra societat”. 

El portaveu CiU, Ramon Castellano, ha volgut “donar suport a totes les accions de lluita contra laviolencia masclista perquè, si bé és cert que s’ha avançat en polítiques a favor de la igualtat, encara s’està molt lluny d’assolir-la plenament. Cal seguir conscienciant la ciutadania, en especial la gent més jove”.