Gavà homenatja Jordi Calatayud

Gavà ha homenatja, aquest diumenge, Jordi Calatayud, el casteller gavanenc que, recordem-ho, va perdre la vida el 4 de març passat en un accident a Tarragona mentre despenjava unes xarxes al local dels Xiquets del Serrallo i que, aquests havien cedit a la colla de la nostra ciutat per tal que poguessin assajar. En record a la seva figura, els Castellers de Gavà han organitzat una actuació a la plaça Josep Tarradellas on també hi van voler participar els Xiquets del Serrallo.  A l’inici de l’acte, que va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa Raquel Sánchez, i de la regidora de Festes i Patrimoni Històric de  l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, es va fer la descoberta d’una placa de record, en forma de rajola al terra de la Rambla, i tot seguit, ambdues colles, van aixecar un pilar de dol.

El president dels Castellers de Gavà, Carles Artola, va recordar amb emoció Calatayud assegurant que “ell sempre volia sumar” i que “tot i que no va morir durant cap actuació, sí que ho va fer treballant pel bé de la colla, perquè pogués assajar amb més garanties i seguretat”.

Begoña Floria expressava “el dol profund davant uns fets molt durs que no oblidarem mai i que contribueixen a establir un vincle de germanor per sempre entre ambdues ciutats” i Lluis Montfort, president dels Xiquets del Serrallo, mostrava el seu desig de “mantenir aquesta estreta relació entre les dues colles”.

L’Alcaldessa Raquel Sánchez subratllava que “la mort de Calatayud va ser colpidora” i recordava que “sempre va ser una persona molt implicada a la ciutat, anys enrere amb responsabilitats públiques com a regidor a l’Ajuntament, i després vinculat al teixit associatiu i a la cultura tradicional. És per això, que és més que just retre-li homenatge”. Sánchez també va encoratjar els castellers a “seguir fent construccions cada vegada més altes i fortes, perquè tot i els moments difícils heu demostrat sempre la vostra força i capacitat de treball, valors aquests que són claus per conrear a la nostra societat. Necessitem gent que faci pinya per poder sumar”.