Gavà inicia les sancions dels patinets elèctrics

Després de prop de 4 mesos de campanya informativa la Policia Municipal de Gavà ha iniciat una campanya intensiva, que s’allargarà fins el proper 9 de novembre, on s’ha començat a sancionar als usuaris i usuàries de patinet elèctric i també de bicicletes que cometin alguna de les infraccions contemplades en la nova Ordenança de Circulació, una normativa que va entrar en vigor el passat mes de maig per garantir la seguretat i la bona convivència dels diferents modes de transport que circulin pel municipi, prioritzant la seguretat dels vianants.

L’ordenança incideix en la prohibició de circular pels carrers de vianants, a l’Illa, a la Rambla i per les voreres, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels vianants. Els patinets han de circular preferentment pels carrils bici i els carrers 30.

Els agents de policia recorden a més als ciutadans que està totalment prohibit circular a una velocitat superior als 20 km/h o en contra direcció i tampoc està permès manipular els patinets perquè corrin més, que hi vagi més d’una persona o que durant la conducció es portin auriculars o es faci ús del mòbil. A més, es recomana l’ús del casc per protegir-se.

Les persones que incompleixin les normes establertes seran denunciades amb multes de 500 euros per conduir de forma temerària i de 100 per circular per voreres o carrers de vianants, o per lligar el patinet a l’arbrat o al mobiliari urbà impossibilitant el seu ús o que es pugui malmetre. A l’igual que amb la resta de sancions hi ha una bonificació del 50% si es paga durant els primers 20 dies naturals.