Gavà Mar incorporarà aparcament de zona verda
Gavà Mar incorporarà aparcament de zona verda

L’Ajuntament  anuncia que la propera temporada de platja, Gavà Mar ampliarà l’oferta d’aparcament regulat “amb l’objectiu de minimitzar i ordenar la presència de vehicles privats i augmentar l’aparcament garantit per als veïns i veïnes de Gavà”.

La regulació de l’estacionament abastarà la totalitat del barri marítim, i té com a principal novetat la creació d’una zona verda de pagament i control horari per a vehicles forans, que comptarà amb un total de 2.040 places. La nova zona verda conviurà amb la zona taronja d’ús exclusiu i gratuït per a resident i vehicles censats a Gavà, que amplia el nombre de places, passant de 650 a 962.

L’increment de places taronja es produirà principalment a les dues zones ubicades per sobre de l’autovia C31, per evitar el trànsit de vehicles forans per aquests zones menys accessibles. Les places de la nova zona verda estan distribuïdes per tot el barri, i incorporen a més el fins ara aparcament destinat a vehicles eco situat a l’avinguda Europa.

Les zones d’aparcament regulat entraran en servei el 15 d’abril. Seran operatives de 9 del matí a 9 del vespre tots els caps de setmana i festius fins al 30 de setembre, i cada dia de la setmana entre el 24 de juny i el 31 d’agost.

Tarifes per a forans i preus reduïts per a residents

A la zona verda hi hauran d’estacionar les persones no empadronades a Gavà, abonant una tarifa estàndard per control horari. Aquesta tarifa oscil·larà entre els 1,60 euros per 30 minuts, i els 19 euros per un dia sencer. Els vehicles ECO I ZERO tindran 2 hores gratuïtes

Els residents d’habitatges inclosos dins de l’àrea regulada podran estacionar a les places verdes amb el pagament d’una tarifa tova d’1 euro al dia, un preu simbòlic atès que ja disposen de places taronja. No hi podran estacionar els seus vehicles més de 7 dies seguits.

Per fer efectiu el pagament s’instal·laran 17 parquímetres. També es podrà fer efectiu el pagament amb les aplicacions mòbils AMB Aparcament i AMB Aparcament residents.

Més places de zona taronja i més destinataris

Amb la nova regulació, els residents a Gavà disposaran de més places d’estacionament gratuït, un total de 962, a la zona taronja.

Hi podran aparcar persones amb segona residència a Gavà Mar, treballadors d’establiments o titulars d’activitats econòmiques al barri; en els tres casos caldrà adquirir un abonament de 100 euros/any. També hi podran estacionar, en aquest cas gratuïtament, vehicles de persones amb mobilitat reduïda, estiguin censats o no a Gavà, sempre que disposin de l’acreditació corresponent.

Més ingressos

La posada en marxa de la nova regulació de l’aparcament a Gavà Mar comportarà uns ingressos anuals de prop d’1,2 milions d’euros. Es preveu que els beneficis nets -un cop descomptades les despeses de personal tècnic i de vigilància així com d’instal·lació i manteniment- superin els 615.000 euros anuals.

Un cop implantada la nova regulació de l’estacionament en Gavà Mar, de cara a 2025, l’Ajuntament abordarà la modificació d’ús i tarifes de la zona blava del nucli urbà, així com la creació gradual de zones verdes i d’aparcaments dissuasius –també tipus Park&Ride- a la resta del municipi.