tempesta
Els efectes de la tempesta, en un carrer de Gavà Mar

Els serveis municipals continuen actuant per solucionar els efectes de la tempesta que aquesta matinada ha deixat 39 litres/m2 a Gavà en poc més de mitja hora. La tempesta ha estat especialment violenta a Gavà Mar i al Parc Agrari on ha anat acompanyada de pedra i fortes ventades.

La Policia Municipal ha realitzat una quinzena d’intervencions, la gran majoria al barri marítim, on en el moment de la publicació d’aquesta notícia continuen tallats els carrers de Premià i de Begur per inundació. A Gavà Mar, l’empresa municipal PRESEC ha reforçat els serveis de neteja des de primera hora. Els esforços se centren a retirar la pinassa i les fulles que han obturat reixes i embornals. També ha procedit a la retirada d’un parell d’arbres caiguts a la via pública.

L’alcaldessa accidental, Rosa Maria Fernández, s’ha desplaçat aquest matí fins a les zones més afectades i ha indicat que “les tasques de neteja continuaran en horari de matí i tarda fins que els carrers de Gavà Mar recuperin la normalitat, per tant al llarg de les pròximes hores esperem que els incidents més importants quedin resolts”.

Les fortes pluges també han ocasionat desperfectes a propietats privades del barri on també han caigut alguns arbres i tanques.

Al Parc Agrari, d’altra banda, les zones més afectades han estat la Mallola, la Murtra i el Soberano, segons ens ha explicat el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella: “Als pocs productes que hi ha ara, com ara la síndria, el pebrot o el tomàquet de canya, la pedra els ha fet molt de mal, realment no recordo haver vist mai una pedregada així en aquella zona”.

Per últim, al nucli urbà, la tempesta no ha ocasionat danys importants. A l’avinguda Diagonal han caigut algunes branques d’arbres i hi ha hagut una petita esllavissada de terra. Uns incidents que a primera hora del matí ja estaven solucionats. També hi ha hagut acumulació de fulles i sediments a diferents punts del nucli urbà, com ara la Rambla, que s’estan netejant amb els serveis habituals, així com desplaçament de contenidors i de tapes de clavegueram que s’han re-col·locat a primera hora del matí.