Aquest divendres, 24 de novembre, Gavà encendrà l’enllumenat de Nadal amb una grab festa a la Torre Lluc plena de color i molta màgia que arrencarà a les 18 hores i on després d’un compte enrere podrem veure com s’il·lumina el gran arbre de més de 20 metres d’alçada que s’aixeca al bell mig del parc amb conjunts de photocall i altres elements 3D.

A la vegada, s’encendran les diferents figures i composicions repartides pel centre urbà, barris i vies principals de la ciutat que lluiran fins passat Reis. Es tracta de llumeneres amb bombetes Led, de baix consum, amb l’objectiu que siguin el màxim d’eficients i sostenibles possible.  A més, per contenir la despesa, es reduirà l’horari d’encesa. Dos terços del motius s’encendran de 17.30 a 22.30 hores, concretament aquells que es poden controlar automàticament. La resta coincidirà amb l’horari de l’enllumenat públic.

Ampliació de figures i composicions nadalenques

Aquest any, el nombre de figures lluminoses s’amplia i es tradueix en un increment de la decoració en fanals dels barris i es reforça els ja existents. Un exemple serà el tram arbrat que s’instal·larà a l’avinguda Eramprunyà, amb un enllumenat similar al que s’instal.la a la Rambla.

Els tipus de figures lluminoses que s’instal·len són de diferents tipologies:

– Banderoles en columnes d’enllumenat

– De cordó, estels i bombetes, instal·lades en arbres de la Rambla i, com a novetat aquest any també a l’avinguda Eramprunyà

– Esferes, amb colors blanc pur i blanc càlid, en arbres de l’avinguda d’Europa

– Bandes lluminoses de façana a façana en diversos carres de la ciutat i conjunts de garlandes com altres anys a la zona de l’Illa de vianants

L’element més singular serà l’arbre de 20 metres, que en aquests dies s’est instal·lat a la Torre Lluch amb conjunts de photocall i altres elements 3D, Bosc Encantat i el conjunt 3D de la Rambla a l’alçada de Màrtirs del Setge. També hi hauran arbres de Nadal a: carrer Sant Lluís a l’alçada de la plaça Francesc Macià, avinguda Joan Carles I, plaça Catalunya, inici del passeig Maragall, avinguda del Mar a tocar del passeig marítim, i plaça Jaume Balmes. En aquests dos últims emplaçaments, els arbres de Nadal s’acompanyaran amb un petit bosc d’arbrat de llums Led 3D.

El Bosc Encantat que tant d’èxit va tenir l’any passat presentarà novetats tot mantenint la decoració lluminosa de l’espai. Aquesta es basa en l’ús de la tecnologia LED amb afectes seleccionables, una tecnologia dinàmica que permet canviar el color de la il·luminació i efectes que aporten un gran dinamisme i versatilitat.

Els diferents espais i figures convidaran al passeig i a fer-se fotografies. Així mateix, la decoració, en les zones més comercials i de més afluència de gent, contribuirà a la dinamització de l’activitat comercial.