En el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023, la Diputació de Barcelona gestionarà 2 milions d’euros provinents de la Unió Europea a través dels fons Next Generation per desenvolupar vuit accions innovadores per fomentar un turisme sostenible de sol i platja en 5 municipis del Delta del Llobregat (Costa Barcelona), un d’ells Gavà.

El passat dimarts 9 de maig es va realitzar la sessió de la Conferència Sectorial amb el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo on  es va aprovar el Pla territorial 2023 i on es determinen els ens locals beneficiaris del finançament dels fons Next Generation 2023.

En concret, els dos milions d’euros aniran destinats a la restauració i la renaturalització dels paisatges dunars de les platges i la sensibilització i formació sobre els efectes del canvi climàtic d’aquestes. A més, amb aquests fons, es vol treballar en la posada en valor dels serveis ecosistèmics per a visites turístiques; l’adequació d’itineraris turístics no motoritzats (unió de les platges amb els nuclis urbans i atractius de l’interior); la xarxa de comunicació i gestió turística (prova pilot); el disseny i promoció d’un producte turístic que reculli el llegat de la Copa Amèrica que se celebrarà a la Costa de Barcelona durant l’any 2024 i en el sistema de coordinació del Pla.

Aquests projectes que inclouen el pla de sostenibilitat turística estan relacionats amb la millora de platges, productes turístics i concretament, en l’acció vinculada a itineraris turístics no motoritzats i disposarà d’un pressupost propi de 253.825 euros per a millores de camins ciclables. El grau de finançament d’aquesta convocatòria és 100% a càrrec dels Fons Next Generation de l’estat.