Biosphere
Gavà ha obtingut sis distintius Biosphere

Sis empreses i serveis turístics gavanencs han obtingut el distintiu Biosphere de Compromís per a la Sostenibilitat Turística. Els segells, atorgats pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat, han reconegut l’esforç del Parc Arqueològic Mines de Gavà, la platja de Gavà, la botiga Foto Pir Video – Kodak Express, i dels restaurants El Calamar & Lobster Gavà Mar, Ermita de Brugués i Barbacoa Europa. Tots els distintius són renovacions a excepció del d’El Calamar & Lobster Gavà Mar, que es concedeix per primer cop.

El segell Biosphere vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de la comarca de Barcelona i té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística, ja siguin agents públics o privats. El programa està impulsat per la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona i dels Consorcis de Turisme de cada comarca. Actualment més de 200 empreses i serveis turístics de la província tenen el distintiu Biosphere.

El tinent d’alcalde de Comerç, Civisme i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Gavà, Ramon Castellano, ha assistit aquest matí a l’entrega dels distintius que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Castellano ha destacat que “a Gavà sempre hem tingut la sort i el privilegi de tenir comerços i serveis que reben aquest distintiu que valora l’organització, el nivell de qualitat i el referent turístic des del punt de vista d’una alta qualitat”.

Castellano ha recordat que Gavà “és una de les ciutats del Baix Llobregat que ha rebut més distintius Biosphere”, un fet que “em satisfà perquè la feina que fem des del Departament de Turisme i des de l’Àmbit de Medi Ambient de l’Ajuntament de Gavà resulta positiva de cara al reconeixement de qualitat més enllà dels límits de Gavà”.

L’obtenció del distintius Biosphere ha estat decidida per la Taula de Sostenibilitat Turística del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i ratificada oficialment per l’Instituto de Turismo Responsable.