Gavà participa amb èxit a la BaixCicletada
Gavà participa amb èxit a la BaixCicletada

Gavà s’ha sumat aquest diumenge en la BaixCicletada, una activitat que ha sumat la 20ª edició amb la participació de 12 municipis, 5 punts de sortida, 9 punts de trobada i 15 recorreguts diferents que van finalitzar al parc de Torreblanca de Sant Feliu. Aquesta ha estat la primera vegada que la nostra ciutat, juntament amb Viladecans, han pres part en aquesta passejada que, a nivell local, va partir a les 9.40 de la intersecció Rambla Salvador Lluch/Rambla Joaquim Vayreda.

La Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre de 2023 se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana del 2023 porta per lema “Combina i mou-te!” que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

Objectius principals

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  •  Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  •  Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  •  Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.