Gavà participa de la taula rodona per una mort digna
  • L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha acollit una taula rodona organitzada per la plataforma Dret a Morir Dignament, on s’ha debatut la proposta municipalista sobre la mort digna i la possibilitat d’estendre-la a escala europea.

L’acte va comptar amb les intervencions de de l’alcaldessa de Figueres Marta Felip, la regidora de l’Hospitalet de Llobregat Cristina Santón, el regidor de la Seu d’Urgell Francesc Viaplana, la Cap de Secció de Salut Pública de l’ajuntament de Lleida Mercè Tor i la directora de l’àrea de Drets de la Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona Aida Guillem. Per part de Gavà hi va prendre part el primer tinent d’alcalde i president de l’Àmbit de Benestar i acció social, Miquel Àngel Díaz.

Així, la plataforma Dret a Morir Dignament va presentar un projecte a la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament que porta per títol “Barcelona, ciutat europea per la mort digna” i va recordar les adhesions de diversos consistoris a través de declaracions en favor de la mort digna. És el cas de l’Ajuntament de Gavà que, al Ple desembre, va aprovar un text presentat per pel PSC on es recordava que aquest era “un tema de consciència individual que cal respectar” raó per la qual s’instava al “Parlament Català a simplificar el tràmit del Document de Voluntats Anticipades (DVA), de manera que es pugui signar davant el funcionariat públic municipal a Catalunya”. També s’instava al Congrés a “regular la despenalització de l’eutanàsia”.