Coincidint amb la celebració de la 23a Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, Gavà serà seu de tres activitats que tindran com a marc el Parc Arqueològic Mines de Gavà i el Jardí botànic del Museu de Gavà.

Diumenge, 11 de novembre, a les 12 hores, els assistents reflexionaran sobre la importància de la natura, elaborant un mandala amb llavors, fulles i pedres. Aquesta activitat, ideal per treballar la concentració i calmar la ment. Aquesta activitat es farà al Jardí botànic del Museu i és gratuïta. Les inscripcions es poden fer trucant al 932 639 610.

Diumenge, 18 de novembre, de 10 a 14.30 hores, tindrà lloc una Jornada de Portes Obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà. Tothom que ho desitgi podrà gaudir del parc i endinsar-se en les mines en galeria més antigues d’Europa.

El mateix dia 18, a les 11 del matí, i també al parc es farà l’activitat “Investigació oberta”, aquesta activitat proporcionarà als participants l’experiència de convertir-se en científics per un dia i resoldre reptes com geòlegs, biòlegs, arqueòlegs, carpòlegs, etc. El preu de l’activitat és de 3,70 euros per persona. També cal fer reserva al 93 263 96 50.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Els temes centrals d’enguany són, d’una banda, el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, celebració promoguda per la Generalitat de Catalunya; i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnología, EspaiNano.