Gavà participarà en un debat sobre infraestructures ferroviàries

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, participarà, aquest dimecres 27 d’abril, en un debat sobre infraestructures ferroviàries de caràcter metropolità. L’acte que se celebrarà a Barcelona està organitzat per la Fundació Catalunya Europa amb La Fundació La Caixa i el Club Roma i la Societat Catalana d’Ordenació del Territori. A més de Badia, hi prendran part Adrià Ramírez, president de l’associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Laia Bonet, regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i vocal d’ATM, Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies Catalunya i Ricard Font, secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, de la Generalitat de Catalunya.

El Debat

Aquest debat té per objectiu discutir l’estat de la qüestió en matèria de projectes ferroviaris en l’àmbit metropolità. Es reflexionarà sobre les oportunitats i també les dificultats que trobem per a impulsar projectes de millora dels serveis ferroviaris suburbans (Rodalies, Metro del Vallès, Metro del Baix Llobregat), l’interès de nous traçats ferroviaris, de projectes de metro i de tramvia. També es fdiscutirà sobre quin paper poden jugar les estacions ferroviàries -grans i petites- per a articular àrees de centralitat urbana, i quines activitats poden acollir les estacions per a millorar l’experiència del viatger.

Fundació Catalunya Europa

La Fundació Catalunya Europa va néixer al 2007 fruit de la vocació europeista del President Pasqual Maragall amb el propòsit d’invertir en la recerca dels coneixements i de les bones pràctiques que configuren aquest ideal europeu d’excel·lència democràtica, cívica, econòmica i social. Amb la certesa que Catalunya pot aportar molt, però aprendre encara més. L’activitat de la Fundació es guiarà per la convicció que la lliure circulació d’idees, de projectes i d’experiències és necessària per estimular la creativitat i l’emulació.