Gavà planeja construir 2300 habitatges fins el 2026
Un dels moments de la roda de premsa

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat aquest matí en roda de premsa el Pla Local d’Habitatge que preveu construir 2300 pisos fins el 2026. D’aquests els 40%, segons ha precisat “seran de protecció oficial amb diferents modalitats, de compra, lloguer i residencials, per atendre les necessitats de determinats col·lectius com la gent gran, amb serveis a la vora com podria ser un podòleg, dissenyats perquè siguin còmodes i accessibles i vetllant per combatre la sensació de solitud”.

Sánchez assegura que “el Pla no té res d’especulatiu i respon, únicament, a la voluntat de satisfer les demandes i necessitats de la població, prova d’això són les 4.000 sol·lituds rebudes a l’Oficina Local de L’habitatge per accedir a un habitatge de protecció. Tot això, sense renunciar al nostre model de ciutat, un model de ciutat que tothom estima i que es basa en un creixement equilibrat que vetlla per la preservació del nostre entorn natural”.

Les actuacions previstes, valorades en 3,8 milions d’euros, es faran en tres sectors: Ponent, Llevant Mar i Espai Roca i comportaran la creació d’equipaments nous com ara el tercer CAP a Ponent, També, segons Sánchez, “connectar els diferents espais verds perquè siguin accessibles a la gent i planificar la ciutat del futur des d’una perspectiva integral i transversal, sense deixar enrere a ningú, tenint en compte els més vulnerables i per fer de Gavà un indret desitjat per viure, treballar i gaudir del medi ambient”.

L’Alcaldessa ha dit que “la necessitat d’habitatge és real”, i davant els qui diuen que hi ha molts pisos buits precisa que “es tracta d’una idea falsa, ja que la xifra amb prou feines arriba alc entenar i molts d’ells estan ocupats”.

Raquel Sánchez també ha dit que “el Pla tindrà en compte el parc d’habitatges existent i es faran accions per actuar en els pisos més envellits, aprofitant les polítiques públiques que es facin també des d’altres ens, per fer d’aquestes vivendes espais més còmodes accessibles i energèticament més sostenibles”.

A partir d’aquí s’obre un procés de participació on la gent podrà aportar idees, ja sigui per canals virtuals, o presencialment amb la creació de punts informatius al carrer i trobades ciutadanes fins el 6 de març, sempre que la situació sanitària ho permeti. També s’editaran folletons i tríptics. L’objectiu, segons Sánchez, “és poder aprovar aquest pla, de manera definitiva al Ple Municipal del mes d’abril