L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat aquest matí en roda de premsa el Pla Local d’Habitatge que preveu construir 2300 pisos fins el 2026. D’aquests els 40%, segons ha precisat “seran de protecció oficial amb diferents modalitats, de compra, lloguer i residencials, per atendre les necessitats de determinats col·lectius com la gent gran, amb serveis a la vora com podria ser un podòleg, dissenyats perquè siguin còmodes i accessibles i vetllant per combatre la sensació de solitud”.
Sánchez assegura que “el Pla no té res d’especulatiu i respon, únicament, a la voluntat de satisfer les demandes i necessitats de la població, prova d’això són les 4.000 sol·lituds rebudes a l’Oficina Local de L’habitatge per accedir a un habitatge de protecció. Tot això, sense renunciar al nostre model de ciutat, un model de ciutat que tothom estima i que es basa en un creixement equilibrat que vetlla per la preservació del nostre entorn natural”.
Les actuacions previstes, valorades en 3,8 milions d’euros, es faran en tres sectors: Ponent, Llevant Mar i Espai Roca i comportaran la creació d’equipaments nous com ara el tercer CAP a Ponent, També, segons Sánchez, “connectar els diferents espais verds perquè siguin accessibles a la gent i planificar la ciutat del futur des d’una perspectiva integral i transversal, sense deixar enrere a ningú, tenint en compte els més vulnerables i per fer de Gavà un indret desitjat per viure, treballar i gaudir del medi ambient”.
L’Alcaldessa ha dit que “la necessitat d’habitatge és real”, i davant els qui diuen que hi ha molts pisos buits precisa que “es tracta d’una idea falsa, ja que la xifra amb prou feines arriba alc entenar i molts d’ells estan ocupats”.
Raquel Sánchez també ha dit que “el Pla tindrà en compte el parc d’habitatges existent i es faran accions per actuar en els pisos més envellits, aprofitant les polítiques públiques que es facin també des d’altres ens, per fer d’aquestes vivendes espais més còmodes accessibles i energèticament més sostenibles”.
A partir d’aquí s’obre un procés de participació on la gent podrà aportar idees, ja sigui per canals virtuals, o presencialment amb la creació de punts informatius al carrer i trobades ciutadanes fins el 6 de març, sempre que la situació sanitària ho permeti. També s’editaran folletons i tríptics. L’objectiu, segons Sánchez, “és poder aprovar aquest pla, de manera definitiva al Ple Municipal del mes d’abril”