Gavà posa en marxa el SAI
Sánchez i Mata signen l'acord de col·laboració.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata Solsona han formalitzat, aquest dijous, l’acord per desenvolupar a la ciutat el Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI (SAI).

Mata ha explicat que “es tracta d’un projecte que es desplega en xarxa per tot el territori amb l’objectiu de poder atendre les necessitats del col·lectiu des de diferents àmbits, des del legal al mèdic, com pot ser el canvi d’una targeta sanitària d’un persona transsexual, o la informació per tramitar la inscripció d’una criatura per part d’una parella homosexual”.

A través del SAI també s’atenen el casos de discriminació o violència per LGBTIfòbia oferint una atenció integral amb assessorament i acompanyament segons les necessitats de cada cas. És per això, que Mata destaca “la importància que siguin els ajuntaments els qui facin el primer pas com administració més propera al ciutadà” i en aquest sentit, ha destacat “el ferm compromís mostrat per l’equip de govern a Gavà, encapçalat per la seva alcaldessa, en la defensa de la igualtat”.

L’Alcaldessa ha recordat que “l’oficina va començar a treballar al municipi al juny passat i que es vol seguir apostant per aquest servei de proximitat amb la col·laboració de la Generalitat per vetllar pel respecte als drets i llibertat de totes les persones LGBIT”. Raquel Sánchez també subratlla que cal “cal seguir fent accions de sensibilització a la ciutat, en especial entre les entitats perquè elles són un elements fonamental del nostre del teixit social” i “treballar per millorar la formació i l’empatia, en aquest àmbit, dels treballadors i treballadores municipals”

El SAI s’ubica al propi Ajuntament de Gavà i l’acord formalitzat avui serà vigent fins al 31 de desembre del 2019, data en què finalitza el Contracte Programa amb al Generalitat de Catalunya 2016-2019.