residus
Gavà posa en marxa un nou model de recollida i gestió de residus

L’Ajuntament de Gavà posa en marxa un nou model de recollida i gestió de residus amb l’objectiu de millorar els índexs de reciclatge a la ciutat. Al mateix temps, aquest nou model permetrà renovar i modernitzar el servei per fer-lo més fàcil, accessible, eficaç i eficient. El nou sistema implicarà un procés de millora progressiva que es desenvoluparà durant els propers 3 anys i que s’afronta a través de l’empresa municipal PRESEC.

A la pràctica, aquest nou sistema suposarà en la seva primera fase, que s’allargarà des d’aquest mes de juliol i fins l’octubre, la renovació dels vehicles de recollida de residus i un nou sistema de recollida porta-a-porta al barri de Bruguers, entre d’altres mesures. En total s’adquireixen 3 camions de recollida, dos laterals i un posterior, així com un camió renta-contenidors.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui aquest nou model fent èmfasi en que “és un pla ambiciós i molt important que ens ha portat a fer una inversió considerable per part de l’Ajuntament”. Aquesta inversió ha estat xifrada en poc més de quatre milions i mig d’euros entre tots els elements que conformen el pla: contenidors, vehicles, tecnologia aplicada, personal i campanyes de comunicació.”.

A la segona fase, que s’implementarà entre octubre i desembre, es canviaran tots els contenidors de resta, vidre, envasos i paper/cartró per uns de nous. També s’estendrà el porta-a-porta al barri de La Sentiu i s’adquiriran dos nous camions, un de recollida de voluminosos i un altre de recollida d’aparells elèctrics.

A la tercera fase, que s’implementarà a partir de la tardor de 2019, s’adquiriran cinc nous camions: dos de recollida lateral, un per la fracció orgànica, un per recollida de cartró, i un renta-contenidors. A més, en aquesta tercera fase està prevista la construcció d’una deixalleria fixa a la zona industrial de Gavà.

Sánchez ha explicat que “tenim uns índexs de reciclatge al voltant del 37% l’any 2017, i hem de ser molt més ambiciosos perquè les directives de la Unió Europea ens marquen que l’any 2020 hauríem d’estar al 50% de reciclatge, així que amb aquest nou sistema pretenem superar aquests nivells i posar-nos en un 60%, tenim doncs encara molt camí per davant”.

L’alcaldessa ha tingut també paraules de reconeixement per “l’empresa municipal que ens permet fer tot això, PRESEC, els treballadors de la qual han fet un esforç important per conèixer com hauran de canviar aquest sistema de recollida de residus”. Sánchez ha recordat que PRESEC compleix enguany 30 anys i ha volgut “posar en valor el fet de tenir una eina directa per poder fer la recollida de residus, el que ens permet donar una resposta més efectiva, més directa i més adaptativa a les necessitats que tenim”.