Aquesta setmana s’ha celebrat la gala final de la tercera edició del Talent Factory School. 7 equips de 7 municipis van participar amb idees per donar resposta a reptes, proposats pels propis ajuntaments, en relació als objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. En el transcurs de l’acte cadascun dels equips va presentar davant del jurat tant el repte que se’ls havia plantejat com la solució després d’haver-hi treballat durant les últimes setmanes i d’haver fet un viatge a Brussel.les on entre d’altres indrets van fer una visita al Parlament Europeu

Juan Castilla, director del Talent Factory explica que “els equips han estat formats per antics participants del talent a les aules i l’objectiu d’aquest programa és continuar formant-los en l’emprenedoria ja no a partir d’un repte personal si no cercant solucioms a un encàrrec extern”.

Equip de Gavà

Gavà ha estat un dels municipis que ha participat en aquesta edició del Talent Factory School amb una proposta de solució a través del coliving al problema de l’habitatge per a joves. Després que tots els equips presentessin les seves propostes el guanyador ha estat el d’Esplugues amb un sistema de recompenses de moneda local per fomentar el reciclatge entre els joves.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, que tambe va acudir a l’acte, explicava que “dins un procés com aquest hem vist interessants reptes i solucions i el que ha presentava Gavà, tot i no guanyar, crec, amb el cor a la mà, que era el millor perquè la necessitat de cercar solucions a l’accés a l’habitatge és real, seriós i urgent”.

L’equip guanyador d’aquesta edició del Talent Factory School s’emporta un viatge París o Londres per conèixer el seu ecosistema emprenedor i visitar la ciutat.