Gavà promourà el turisme sostenible i de qualitat
Aquest dilluns s'ha fet la presentació del Pla

L’Ajuntament ha presentat un pla estratègic per promoure un turisme sostenible i de qualitat a la ciutat. Es tracta, segons ha assegurat l’alcaldessa Raquel Sánchez, “d’establir com volem que sigui el nostre turisme, però sobretot com no volem que sigui” i, en aquest sentit, ha precisat que “les nostres prioritats són la seva promoció com un pilar de la nostra economia, però posant en valor els nostres atractius naturals, culturals i patrimonials i la qualitat del nostre teixit comercial, empresarial i de restauració”.

En la confecció d’aquest pla, del qual ja s’ha materialitzat la fase de diagnosi, hi han participat tots els agents implicats, és a dir, grups polítics, comerç i restauració i sectors com l’agrari, entre d’altres, i és, que segons Sánchez “hem volgut que sigui un projecte compartit i rigorós que, tot i que estableix una vigència de 10 anys, es planteja com una eina dinàmica que s’anirà nodrint d’accions en funció de les necessitats canviants”.

El tinent d’alcalde de l’àmbit de Comerç, Civisme i Promoció de la Ciutat, Ramon Castellano, ha explicat que, “aquest és un tema de ciutat on tots cal que anem a una, i que gira entorn a dos conceptes bàsics, impuls i imatge”. Segons Castellano, “volem difondre Gavà com a ciutat metropolitana amb atractius i oportunitats, amb propostes per promoure fora, i entre els propis gavanencs, i traslladar la imatge d’una ciutat pròspera, amb un comerç de qualitat, i una excel·lent oferta en restauració”.

Així, en les propers mesos, es constituiran, d’una banda, el Consell Turístic de Gavà, que serà un ens mixt amb la representació dels principals actors públics i privats més compromesos amb aquest projecte, de l’altra, la Taula de turisme que actuarà com un òrgan més operatiu de la qual dependran les comissions de Treball que abordaran els productes i mercats més prioritaris: Turisme Actiu i Esportiu; Cultural i Gastronomia, i Turisme i Esdeveniments

Un territori amb gran potencial

El pla pretén posicionar Gavà en el “mapa turístic de Catalunya” presentant, com a principals fortaleses, la seva ubicació dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona, les bones comunicacions i uns recursos naturals envejables com la platja, el Delta del Llobregat i el Parc del Garraf.

Del seu patrimoni cultural es destaca el Parc Arqueològic, el Castell d’Eramprunyà, el Museu i el Refugi Antiaeri de la Rambla. També es volen posar en valor esdeveniments com la Fira d’Espàrrecs o el Festival de Titelles.

Altres elements són els projectes urbanístics del sector Roca i dels Joncs que promouran el turisme de negocis; Les Marines i Llevant Mar, que poden contribuir a l’oferta d’allotjament, i la creació del Centre de Mar i el projecte de Ciutat esportiva a can Torelló.