Gavà reclama a la Generalitat les millores pendents en els centres educatius
Raquel Sánchez

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha adreçat una carta al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, on reivindica la represa de la construcció i reforma de l’Institut Bruguers i de l’Institut Escola Gavà Mar, que segueixen pendents. Uns projectes que segons l’alcaldessa “són de màxima importància per a la ciutat i els seus centres educatius” i requereixen que el Departament d’Educació li doni “la màxima prioritat”.

Segons remarca Sánchez, “a l’Institut Escola Gavà Mar s’ha fet la primera fase de la construcció però cal programar-ne la segona en el solar ofert per l’Ajuntament per aquesta finalitat”. Quant a l’Institut Bruguers, recorda “es va presentar un projecte de pla director que no recollia les necessitats del centre, i aleshores es va acordar fer una anàlisi d’espais i usos per elaborar una nova proposta”.

A la carta, Raquel Sánchez recorda al conseller que el passat mes de gener, quan Gonzàlez Cambray ostentava el càrrec de director general de Centres Públics, “van abordar aquestes intervencions i es van emplaçar a una nova reunió al març, una trobada que no s’ha produït malgrat haver estat reclamada en repetides ocasions a Serveis Territorials”.

INS Bruguers

Reforma integral de l’Institut Bruguers

L’Alcaldessa reclama que la intervenció a l’Institut Bruguers abordi una veritable reforma integral del centre, objectiu inicial del Pla Director. “Es tractava que l’estat de l’edifici i les seves condicions no fossin un fre que limiti el desenvolupament del programa educatiu i les aspiracions de millora de l’Institut. Però el document presentat era poc més que una evolució del Projecte de Rehabilitació redactat el 2016”, assegura, que afegeix que les actuacions s’hi recullen només afecten aspectes funcionals per complir aspectes normatius imprescindibles.

És per això, que reclama una inversió d’acord amb allò que l’Institut Bruguers requereix, “unes instal·lacions a l’alçada de la bona feina que s’hi està fent, del seu nombre creixent d’estudiants i de propostes per avançar, i de la integració del centre a la ciutat”.

Institut Escola Gavà Mar

Segona fase d’ampliació de l’Institut Escola Gavà Mar

Quant a l’Institut Escola Gavà Mar, Raquel Sánchez reclama que s’abordi la construcció de la segona fase del centre. Una intervenció que passa perquè la Generalitat accepti la cessió de terrenys acordada a finals de 2016 pel Ple Municipal.

“Ara és hora de completar la feina, i un cop realitzada la segona fase, procedir a retirar els mòduls provisionals situats dins la franja de servitud de protecció marítim terrestre, la permanència dels quals aniria en detriment de la qualitat de les prestacions del centre i suposaria incomplir l’acord de cessió dels terrenys”, afirma l’alcaldessa.