Gavà recupera la tradicional Festa de la Rosa
Gavà recupera la tradicional Festa de la Rosa

Després d’un any en blanc per culpa de la pandèmia, aquest diumenge la Pineda de Gavà ha recuperat la tradicional Festa de la Rosa, tot i que ho ha fet sense actuacions prèvies ni pícnics, i en format reduït, limitant l’assistència a 500 persones amb invitació. L’esmentada trobada del socialisme català ha suposat la primera per a Gemma Badia com a alcaldessa de la ciutat i amfitriona, ja que estat l’encarregada d’obrir el torn de parlaments.

Gemma Badia: “Som els qui fugim del populisme i fixem la nostra mirada en les persones”

Gemma Badia

L’Alcaldessa Gemma Badia ha iniciat la intervenció recordant “els companys que ja no hi són per culpa de la covid” i mostrant “el suport als qui estant patint els estralls de l’erupció volcànica a Palma”. Tot seguit ha agraït la tasca feta per Raquel Sánchez durant els anys d’alcaldessa i “l’orgull” que li suposa que ara sigui ministra. Sobre a Iceta ha dit que “és un exemple de solvència i mestratge” i d’Illa n’ha lloat “el tarannà dialogant necessari per presidir una Catalunya que encamini la recuperació econòmica i social, en uns temps complexos on molts lluiten per desunir”. En aquest sac hi ha situat “la dreta de Casado instal·lada en el “no” i nodrida per les maneres de fer de VOX i Trump, encaparrats en demolir els nostres drets” i també els independentistes, que “segueixen amb el seu discurs, tot i que ja no poden amagar les divisions internes”. Davant d’això, Badia diu que “cal sumar per avançar, perquè ja ens han separat prou” i ha posat en valor “la tasca del municipalisme que treballa des de primera línia per donar resposta als problemes reals de la gent, fugint del populisme”.

Raquel Sánchez: “Som el govern de la protecció social i serem el govern de la recuperació”

Raquel Sánchez.

Raquel Sánchez també ha viscut de manera especial aquesta trobada, ja que hi acudia per primer cop com a ministra. Des del faristol ha expressat “l’orgull de ser de Gavà” i la voluntat de “seguir treballant per Catalunya”, raó per la qual creu que “cal deixar enrere aquesta etapa grisa de confrontació, treballar amb responsabilitat per tancar ferides i construir ponts de reconciliació perquè aquesta torni a ser una terra de retrobament i motor econòmic d’Espanya”.

Sánchez ha lloat la gestió de Pedro Sánchez durant la pandèmia creant “un escut social” i “negociant els fons de recuperació europeus quan la dreta hauria optat per l’austeritat”, i ha titllat el PP “d’oposició antipatriòta” i a Casado de “només estar patint per si Ayuso li pren la cadira”.

Salvador Illa: “El diàleg a Catalunya no es trencarà”

Salvador Illa

Salvador Illa ha volgut  deixar clar que “el diàleg a Catalunya no es trencarà”, però diu que ha de ser “un diàleg entre governs i, sobretot, entre catalans”, això sí, amb un límit: “respectar el marc de convivència i deixar els marcs unilaterals que ens han portat els pitjors 10 anys de la nostra història”.

Illa també s’ha referit a la seguretat i l’ordre públic després dels últims actes vandàlics a Barcelona. El dirigent contraposa l’actitud del president Pedro Sánchez, davant la crisi de la Palma “garantint que ningú es quedava enrere”, amb la del Govern de la Generalitat davant els aldarulls. “S’ha d’estar al peu del canó, sempre, i alguns s’amaguen”.

Illa reclama al Govern que garanteixi la defensa dels responsables de l’ordre públic: “N’hi ha prou de desautoritzar als membres d’ordre públic, que ve des de lluny. Us sona ‘Ciutat Morta’?”, ha arribat a comparar.

Iceta: “Cal pragmatisme, i tocar de peus a terra”

Miquel Iceta

Iceta també s’ha unit a la demanda de diàleg dels seus predecessors precisant que “la gran majoria no volem conflicte, volem solucions i no hi ha una altra sortida que no sigui la del diàleg”. El ministre recepta “pragmatisme, avanços concrets” i no canviar el rumb malgrat els obstacles.

Sobre el futur del PSC, a les portes d’un congrés català on Illa el rellevarà com a primer secretari, ha dit que “és el càrrec més important que he ostentat” però que està content perquè “tinc la sensació de ‘missió completa’. Tinc l’orgull de cedir el testimoniatge a algú que portarà el partit més lluny encara del que l’he portat jo. I aquest és el sentit de la responsabilitat, de la militància, del compromís”.