Gavà renova i amplia enllumenat de Nadal

El nombre de figures lluminoses s’amplia fins a un total a les 866 referències, de les quals 431 les munta l’empresa Municipal PRESEC i 435 l’empresa adjudicatària juntament amb el subministrament en modalitat d’arrendament de 785 referències. El nous motius lluminosos, tots ells de lloguer, permeten ampliar la decoració als fanals dels barris i reforçar-ne d’existents.

Els llums de lloguer conviuen amb les figures propietat de l’Ajuntament que s’han instal·lat, en alguns casos canviant la ubicació, al centre urbà, barris i vies principals de la ciutat.

Els tipus de figures lluminoses

  • De banderola en columnes d’enllumenat
  • De cordó, estels i bombetes, instal·lades en arbres de la Rambla, places i rotondes
  • Esferes, amb colors blanc pur i blanc càlid, en arbres de l’avinguda d’Europa unitats i Rambles, i en fanals de la plaça de la Terra i accessos a les urbanitzacions de Mas Bruguers i La Sentiu.

Totes figures de lloguer disposen de llums tipus LED i les de propietat són de LED i fil lluminós. La gran majoria es connecten a quadres i columnes d’enllumenat públic. Només per a les de més envergadura es fa una contractació puntual de subministrament elèctric.

Cal destacar la nova implantació de motius nadalencs a diferents indrets de Gavà com el Carrer Clara Campoamor, l’Av. Europa, Rotonda entrada de la carretera Begues, Carrer riera de les parets (petanca), Entrada la Sentiu, Pl. Amadeu vives.

7 Arbres i una bola de Nadal

Destaquen els fins a 7 arbres de Nadal que s’han repartit per diferents indrets de la ciutat com a l’avinguda Eramprunyà, a la Plaça Catalunya, a les Bòbiles, al passeig Maragall, a Gavà Mar, a la plaça de Jaume Balmes o a la Torre Lluc, aquest darrer, el més lluminós i gran de tots amb 15 metres d’alçada.

Arbre situat a la Plaça de Jaume Balmes

A la Rambla, a l’alçada de la plaça de Josep Tarradellas, també s’ha col·locat una bola de grans dimensions que convida a fotografiar-s’hi.

La gran bola de la Rambla. Foto: Xavi Cabo

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, espera que “la ciutadania, especialment els petits, puguin gaudir de tots aquests elements decoratius que hem repartit pels diferents carrers i places i que faran caliu en uns Nadals que, disortadament, seran molts diferents i hi ha molts actes que no podrem celebrar per culpa de la pandèmia. El que sí podem fer és aprofitar l’aire lliure, passejar per la ciutat i fer les compres al comerç local que, justament demà i demà passat se sumen al Black Friday, amb promocions i descomptes”.

El contracte contracte mixt de subministrament, en la modalitat d’arrendament, i servei d’instal·lació, manteniment i desmuntatge d’elements decoratius s’ha adjudicat per 77.295,63 euros IVA inclòs, i sestà tramitant la modificació per a l’ampliació del subministrament per un import de 15.459,13 € IVA inclòs.