Gavà rep avui al fotoperiodista egipci refugiat a Espanya, Ahmed Ali

 

La xerrada és una de les activitats de la XIV Mostra de Drets Humans GavàMón que se celebra fins el proper 20 d’octubre i inclou diverses iniciatives i accions de reconeixement i sensibilització envers els drets humans.

El fotoperiodista egipci Ahmed Ali va ser detingut el 2014 després d’implicar-se en el Moviment 6 d’abril i de treballar per la Comissió Egípcia de Drets i Llibertats. El 2015 va ser condemnat a 25 anys de presó, però va aconseguir fugir i sol·licitar asil a Espanya.

De l’1 a l’11 d’octubre activistes dels drets humans estan participant en un seguit d’activitats a 15 municipis de Catalunya. Els activistes procedeixen de Palestina, Egipte, Guinea Equatorial, Hondures, Mèxic, Estats Units, Birmània i Espanya i l’objectiu de les activitats és sensibilitzar a la població sobre el paper dels defensors dels drets humans com a persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions d’aquests drets.

Els municipis participants al projecte de Ciutats Defensores de Drets Humans s’han compromès en una declaració institucional a mantenir i ampliar les polítiques públiques locals de suport als defensors i defensores de drets humans a escala internacional.