Gavà ret homenatge als donants de sang
Aquest dissabte es va col·locar una placa a la plaça de Jaume Balmes

Gavà ha volgut retre homenatge als donants de sang col·locant una placa de reconeixement a la plaça de Jaume Balmes. Durant l’acte d’inauguració i descoberta de la mateixa, celebrat dissabte al matí, es va destacar “la importància i la gran necessitat de fer donacions per salvar vides, no només quan hi ha una catàstrofe, sinó sempre, perquè el producte sanguini només dura 5 dies i té molts usos a més de les transfusions, ja que els seus components serveixen per fer fàrmacs per a tractaments”.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, assegurava que “és molt important fer aquest reconeixement en una ciutat, la nostra, que és la que més donants per habitant té de tota la comarca, la qual cosa m’enorgulleix molt. Gavà és solidària i generosa i ho ha demostrat quan cal, ja que durant la pandèmia es van duplicar donacions, i al 2021 s’ha seguit amb aquesta línia creixent”.

Aurora Massip, responsable de comunicació del Banc de Sang, també ha destacat “la gran resposta de Gavà durant aquests mesos tan difícils, on no podíem usar el vehicle ni els nostres espaiós habituals i l’Ajuntament ens va cedir els equipaments municipals. De fet, durant la pandèmia vam fer més campanyes en aquesta ciutat i la gent va respondre de manera espectacular”.

Es calcula que calen un miler de donacions diàries a Catalunya per poder fer front a les necessitats, una xifra que, segons Marc Ibars, president de la Federació Catalana de Donants de Sang, “si bé se s’assoleix, no anem pas sobrats, i per garantir-ho en el futur és clau que els joves es facin donants, per això cal fer campanyes de conscienciació”.

L’Alcaldessa es va comprometre a “seguir oferint tot el suport possible, i va avançar que hem planificat fer una marató de donacions a la ciutat per a la qual estem buscant data.