Sant Joan a Gavà

La ciutat va viure intensament, divendres a la nit, la revetlla de Sant Joan amb música, ball, coca i molta pirotècnica. La celebració però, va arrencar a les 20.30 hores, amb l’arribada de la Flama de Canigó que integrants de diferents entitats locals van anar a buscar la nit anterior al propi cim, la van custodiar i la van fer arribar, per cinquè any consecutiu, al nostre municipi.

La Flama va ser rebuda a la confluència de la Rambla amb la carretera de Santa Creu de Calafell i va iniciar el recorregut per la ciutat pujant fins a la plaça de Josep Tarradellas. En aquest punt es van llegir dos textos. Primer, el comunicat d’Òmnium Cultural redactat per Toni Ayala i on es defensava “la identitat nacional” i “els llaços d’agermanament amb la resta de pobles de parla catalana”. Després, un integrant dels grallers de l’Anguila va llegir un altre text reivindicatiu on s’expressava l’oposició a “l’especulació immobiliària i a la construcció d’habitatges a ponent” i defensava “el model d’autogestió en tots els àmbits, perquè tot i que comporta més esforç i responsabilitat, dóna llibertat”. En el text també es va defensar “la construcció del futur estat català” amb la mirada posada en la celebració del referèndum, per al qual queden “100 dies que seran complicats, però també emocionants i històrics”.

Revetlles populars

En aquesta ocasió també es va compartir la Flama amb representants de les revetlles populars organitzades al municipi. Concretament amb l’AAVV d’Àngela Roca, que feia festa a la plaça Llibertat, l’AAVV del barri de Bruguers i les entitat veïnals d’Ausiàs March i les Colomeres, que juntament amb Gavadance i La Casa de Andalucía van fer gresca al par ce la Torre Lluc. El foc del Canigó tambe va servir per encendre la única foguera autoritzada a la ciutat i que, un any més, es va muntar a la plaça de Jaume Balmes. En aquesta revetlla també es van fer algunes exhibicions, un sopar de carmanyola i ball.

L’activitat estava organitzada per l’UME, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i Òmnium Cultural. També hi van col·laborar la Companyia General del Foc, Sonaquetomba, Ateneu Popular la Màquia, Club d’Atletisme Gavà, Esbart Brugués, la Mata de Jonc, Amics del Museu,  els Castellers de Gavà, l’ANC i els Gegants i gegantons.