Gavà se suma a la Hora del Planeta
L'Ésser del Mil·lenni s'apagarà durant una hora

Un any més, Gavà vol mostrar el seu compromís amb la preservació del medi ambient sumant-se a l’Hora del Planeta, que es farà arreu del món, aquest dissabte, 27 de març.

Com a gest simbòlic l’Ajuntament ha anunciat que s’apagaran les llums de l’Ésser del Mil·lenni i de la plaça Jaume Balmes de 20.30 a 21.30 hores.

L’Hora del Planeta va néixer en Sidney en 2007 per cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un senzill gest que consisteix a apagar les llums d’edificis i monuments durant una hora. Amb els anys, s’ha convertit en el major moviment mundial en defensa del planeta, del qual ja formen part milers de ciutats de gairebé 200 països, que en passades edicions van apagar més de 17.000 monuments i edificis tan emblemàtics com la Torre Eiffel o el Coliseu.

Enguany, tornarà a celebrar-se de manera digital amb diversos esdeveniments virtuals en el qual milions de persones de totes les cultures estaran connectades en defensa de la naturalesa. WWF Espanya organitzarà un esdeveniment digital amb una programació especial dissabte que ve 27 de març, 13 anys després de la primera edició.

L’actual repte, segons els impulsords “és escoltar la naturalesa i actuar en conseqüència, en un any amb dos moments clau per al seu futur i el de la humanitat, ja que al maig tindrà lloc a Kunming (la Xina) la 15a Reunió de la Conferència de les Parts del Conveni sobre la Diversitat Biològica i al novembre se celebrarà la COP 26 sobre el Clima a Glasgow”.