Gavà se suma a la iniciativa Diposita aquí el teu masclisme

Gavà s’ha sumat a la darrera campanya de sensibilització contra el masclisme de l’Institut Català de les Dones.

Amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”, la nova iniciativa que presenta l’ICD pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera.

La campanya, que compta amb la col·laboració dels consistoris, consisteix en fer visible en les papereres públiques aquest lema i per a això s’han elaborat uns adhesius que es distribuiran als ens locals.

Amb aquesta acció es vol visibilitzar aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Igualtat real i efectiva

Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha declarat que “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”.

Martínez ha destacat que “podem saber si som masclistes si diem ‘jo no sóc masclista, però…’ Darrera d’aquest ‘però’ moltes vegades pot haver un argument nascut del patriarcat i masclista, la justificació d’algun privilegi al qual no volem renunciar o algun estereotip que no estem pensant en canviar”.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha subratllat que “cal parlar-ne i reconèixer aquesta realitat per a poder eliminar la desigualtat social que genera. Per a aconseguir la igualtat efectiva i no provocar una doble discriminació, s’ha de desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones”.

Finalment, Laura Martínez també ha volgut posar de relleu que “hem de tenir clar que ‘el contrari del masclisme no és el feminisme’, una frase que encara se sent massa cops, i campanyes com aquesta ajudaran a que se’n parli i es conegui millor el significat d’aquests dos termes que en cap cas son antònims”.