Gavà se suma al Dia del Medi Ambient

Gavà s’ha sumat al Dia del Medi Ambient amb una acció de sensibilització sobre la importància de reduir l’ús de bosses de plàstics. Amb aquest objectiu, divendres i dissabte es va fer el repartiment de bosses reutilitzables entre els clientes del Mercat del Centre i de MercaGavà.

El projecte ha estat coordinat amb altres ajuntaments com el de Viladecans i El Prat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de San Salvador. L’objectiu és el de treballar per a la reducció de 3.30 horesat ina carpa a l apalaça major, rades vnacasn pmentre ssabte 8 dejuny de 10 a 13.30 horesplàstic contribuint, així, a la seva reducció i a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant el treball en les temàtiques en gestió de residus i en el tractament de l’aigua. Els programes s’han dut a terme en dues àrees geogràfiques d’El Salvador.

Xifres esfereïdores

El 79% del plàstic produït i consumit fins a l’actualitat a nivell mundial ha anat a parar a abocadors o al medi ambient. Només un 9% de tot el plàstic que hem produït i consumit fins a l’actualitat a nivell mundial s’ha pogut reciclar. A més, el 80% dels residus que trobem en el mar provenen de terra, mentre que el 20% restant és conseqüència de l’activitat marina.

El gran drama del plàstic és que encara que el tirem en el contenidor groc pot acabar arribant al mar. De fet, el 2015, Greenpeace va fer un estudi que afirmava que de mitjana, a Espanya, es van recollir una mitjana de 320 objectes de brossa per cada 100 metres de platja. El 75% dels residus eren objectes de plàstic.