Gavà se suma al Día Internacional per a la Despatologització Trans
Gavà se suma al Día Internacional per a la Despatologització Trans

Gavà celebra aquest mes d’octubre diferents activitats amb motiu de la celebració del Día Internacional per a la Despatologització Trans.

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va decidir el 17 de maig de 1990, just ara fa tres dècades,  retirar l’homosexualitat com a malaltia mental del CIE ( Classificació Internacional de Malalties) però va afegir un nou trastorn que, fins llavors, no constava en el llistat de malalties mentals: la transsexualitat. És a dir, passava a considerar com a malaltia mental totes aquelles persones que no tenen una concordança entre el seu aparent sexe i el seu gènere.Programació d’activitats

Programa d’activitats

Exposició “Por una mirada Trans-positiva”

Projecte fotogràfic de l’Asociación de Andalucía-Sylvia Rivera amb l’autoria fotogràfica d’Adrián Luna que pretén naturalitzar el fet trans per desconstruir obsolets estereotips que ens ancoren en la discriminació i aconseguir de la societat una mirada més positiva, que minimitzi l’impacte de discriminació i exclusió que viu la joventut trans.

  • Dies: Inauguració l’1 octubre a les 19 h. De l’1 al 14 d’octubre, de 17 a 20:30 h
  • Lloc: Espai Maragall (Passeig de Joan Maragall, 11

Pel·lícula + col·loqui: Una mujer fantástica

Marina, una cambrera aspirant a cantant, i Orlando, vint anys major, plantegen un futur junts. Després d’una nit de festa, Marina ho porta a urgències, però ella mor en arribar a l’hospital. Ella deu llavors enfrontar les sospites per la seva mort. La seva condició de dona transsexual suposa per a la família d’Orlando una completa aberració. Ella haurà de lluitar per a convertir-se en el que és: una dona forta, passional… fantàstica.

Col·loqui posterior de la mà de l’Associació en Defensa dels Drets LGTBI L’Horgull i persones representants del col·lectiu trans

  • Dia: 1 d’octubre, a les 20 h
  • Lloc: Espai Maragall (Passeig de Joan Maragall, 11)
  • Aforament limitat. Inscripció prèvia a www.entrapolis.com

Contacontes: Ara em dic Joana i Piratrans Carabarco

Aquest espectacle de contacontes, a càrrec de GOGARA, pretén proporcionar un espai per a la creativitat i la construcció de la personalitat contribuint a una socialització allunyada d’estereotips de gènere.

  • Dia: 8 d’octubre a les 17.30 h
  • Lloc: Sala d’actes de la Biblioteca Josep Vidal (Pl. De Jaume Balmes, s/n)
  • Aforament limitat. Inscripció prèvia a 932 63 92 30