Gavà se suma al Dia Mundial contra el Càncer de Mama
Gavà se suma al Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Gavà s’ha sumat, un any més, al Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que es commemora cada 19 d’octubre, i integrants de la delegació local de l’AECC van muntar un estand davant de l’Ajuntament d’es don van repartir informació i van posar a la venda alguns articles, com ara paraigües i mitjons, amb l’objectiu de recollir fons que contribueixin a ajudar a la investigació per al tractament i cura d’aquesta malaltia que cada any afecta més de 2 milions de dones arreu del món.

L’acció va comptar amb el suport de part de l’alumnat del Centre de Formació Professional de les Escoles Núria que van muntar un gran llaç i van convidar tothom a omplir-lo de missatges de solidaritat i esperança. També es van recollir donatius en guardioles i, en fer-se fosc, l’Ésser del Mil·lenni es va il·luminar de color rosa per sensibilitzar la població i mostrar el suport a totes les persones que pateixen càncer.

Resposta de la OMS

L’objectiu de la Iniciativa Mundial contra el Càncer de Mama, de l’OMS, és reduir en un 2,5% anual la mortalitat mundial per aquesta malaltia, amb la qual cosa entre 2020 i 2040 s’evitarien 2,5 milions de morts a nivell mundial. En cas de complir-se aquest objectiu, per a 2030 s’evitaria el 25% de les morts per càncer de mama entre les dones menors de 70 anys, i per a 2040 aquesta xifra seria del 40%. Els tres pilars per a aconseguir aquesta meta són: la promoció de la salut per a una detecció precoç; el diagnòstic oportú; i la gestió integral del càncer de mama.

El tractament del càncer de mama pot ser molt eficaç, en particular quan la malaltia es detecta primerenc. Sovint el tractament consisteix en una combinació d’extirpació quirúrgica, radioteràpia i medicació (teràpia hormonal, quimioteràpia i/o teràpia biològica dirigida) per a tractar el càncer microscòpic que s’ha propagat del tumor mamari a través de la sang. Per consegüent, aquest tractament, que pot impedir la progressió i disseminació del càncer, salva vides.