Gavà se sumarà al Dia de la Gent Gran

Gavà celebrarà, el proper 1 d’octubre, el Dia Internacional de la Gent Gran amb diferents activitats.

A les 11 hores, al casal de Torre Lluc es farà la lectura del manifest reivindicatiu. Tot seguit, es durà a terme una xerrada participativa on, sota el títol  “Junts superem la por a la nova normalitat”, s’oferiran tot un seguit d’eines psicològiques per poder recuperar la quotidianitat després de tants mesos afectats per la crisi sanitària de la Covid-19

Durant a la tarda, es faran diferents tallers. Al casal del Centre, a les 16.30 hores, s’impartirà una classe d’Art Teràpia i, a les 18.30 hores, de Musicoteràpia. De la seva banda, al casal de can Tintorer es farà Dansa Teràpia a les 16.30 hores, i un taller de conscienciació i regulació emocional a les 16.30 hores.

Dia Internacional de la Gent Gran

L’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l’1 d’octubre Dia Internacional de la Gent Gran .

La comunitat internacional insta d’aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d’una societat apta per a totes les edats.

La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment.

La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.