Gavà acollirà els propers 24 i 25 de febrer un torneig internacional de Slowpitch. Es tracta d’una “modalitat de softbol que ara mateix està bastant de moda a Europa i als Estats Units en la que el llançament és més suau, i a l’hora de batejar la pilota t’arriba més lenta i et dona temps a veure-la”, ens explica Mireia Pertegàs, presidenta del Club Beisbol i Softbol Gavà. Per aconseguir aquest llançament “la pilota es llança des de sota per tal que faci una trajectòria en forma de pèndol, amb la qual cosa al batejador la pilota li arribarà des de dalt”

A banda d’això, aquest torneig tindrà una particularitat molt important ja que serà 5&5, és a dir, que cada equip haurà d’incloure al menys a 5 dones a les seves alineacions: “Al beisbol totes les categories són mixtes a excepció de la femenina, on només poden jugar dones, i de fet a Catalunya estem obligats a que normalment hi hagi dues dones al terreny de joc. En aquest cas, però, s’ha fixat que cada equip ha de tenir al camp jugant cinc homes i cinc dones”.

Justament és aquesta característica la que interessava molt potenciar a l’entitat esportiva gavanenca: “Volíem fomentar aquesta igualtat entre homes i dones forçant una categoria que, a nivell europeu, sol ser o bé masculina o bé femenina, i a nivell de Catalunya, tot i que es va crear amb equips mixtos,  només obligava a tenir a dues dones al camp. En aquesta competició, en canvi, haurà d’haver paritat i, per tant, hi haurà al terreny de joc el mateix número d’homes i de dones”.

En realitat, tot i que l’objectiu del club gavanenc és que, “ja que en aquesta categoria és obligatòria la presència de dones al terreny de joc, aquesta presència sigui equitativa entre els dos sexes”, tampoc estan revolucionant les normes de joc perquè “no hem inventat nosaltres les normes ja que a Europa aquests tipus de torneigs de 5&5 ja es juguen des de fa temps, i per exemple a l’hora de batejar els homes i les dones han de fer torns”.

Aquest no serà el primer torneig de Slowpitch que es fa a l’estat espanyol, però sí serà el primer que es fa a Gavà i que organitza el Club Beisbol i Softbol Gavà. Tot i que encara no està tancat el llistat de participants, Pertegàs sí que ens ha confirmat la presència d’equips de Manresa, Hospitalet, o Barcelona, per posar alguns exemples.