Softbol Femení
Foto de família dels representants esportius i polítics presents avui a la presentació (Guitart és el quart per l'esquerra)

Gavà serà una de les subseus del XXIII Campionat d’Europa de Softbol Femení. Sant Boi de Llobregat serà la seu central de l’esdeveniment esportiu, i a banda de a Gavà també es disputarà en instal·lacions esportives de Viladecans i de Barcelona. El campionat es celebrarà entre el 24 i el 30 de juliol i ens deixa una dada que en el dia d’avui és d’especial rellevància: entre les 22 seleccions que vindran a competir hi ha les de Rússia i Ucraïna, tot i que, d’entrada, Rússia està emmarcada en el Grup A i Ucraïna en el Grup D (el mateix que Espanya).

Luis Guitart, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Gavà, ha estat present aquest migdia en la presentació que s’ha fet del campionat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona. Guitart ha assegurat que “Gavà està orgullosa d’acollir un esport com el softbol, minoritari però emergent”, i ha recordat a més que el softbol és un esport que “Gavà ha treballat amb els clubs, per tant tenir un objectiu tant gran com és un europeu representa tot un orgull per a nosaltres”.

També hi era en aquesta presentació Sophie Regnard, presidenta del Club beisbol i Softbol Gavà, qui ha valorat molt positivament que Gavà aculli aquesta competició: “El softbol femení està en ple auge i crec que serà fantàstic perquè servirà per donar encara més visibilitat a totes les nenes del Baix Llobregat, un lloc on tenim una àmplia representació de clubs de softbol històrics com ara els de Sant Boi o Viladecans. Per tant, estic encantada de que puguem participar en esdeveniments d’aquestes característiques”.

És la primera vegada que Catalunya acull un Campionat d’Europa absolut de softbol. La selecció que és la vigent campiona és la d’Itàlia, i es preveu que a l’espanyola hi figurin entre 8 i 10 jugadores de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol. El seu president, Jordi Vallès, ha destacat l’alta qualitat de les instal·lacions de les quatre ciutats on es desenvoluparà l’europeu: “És un campionat que mou més de 500 esportistes i representa uns 100 partits, així que ho vam estar valorant seriosament perquè era molt important tant les necessitats com l’adequació de les instal·lacions. Però estem segurs que, si la Federació Europea ens ha fet l’encàrrec, és que estem preparats”.

A la presentació hi era també Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya. Caula ha destacat que “tenim per endavant un esdeveniment que obre fronteres, obre mirades, i en els grans esdeveniments com aquest el que fem és convidar a tots els infants i joves a formar part d’un esport com el softbol, que és minoritari i que no acostuma a sortir en els mitjans de comunicació”.