talent-180614

talent-180614Foto dels finalistes del Gavà Talent Factory amb l’alcaldessa.

Un grup d’alumnes del Santo Ángel guanya el Gavà Talent Factory

El jurat els ha atorgat el primer premi pel seu projecte anomenat Gamusino Take Away, un restaurant mòbil de menjar de qualitat, saludable i econòmic

“Gamusino Take Away” és el projecte guanyador de la primera edició del Gavà Talent Factory. Es tracta d’una idea de negoci consistent en un restaurant mòbil, a modus de camioneta, a l’estil dels que existeixen als Estats Units, però que ofereixen menús de qualitat i saludables, basats en la dieta mediterrània i pensats per les persones que treballen fora i no poden anar a dinar a casa però volen menjar bé. Les creadores d’aquesta idea, sota el mentoratge de Manel Armengol, propietari i xef del restaurant Major 36, són tres estudiants de primer de batxillerat de l’escola Santo Ángel i van rebre, com a guardó, en una estada de 4 dies a Sant Francisco per conèixer Silicon Valley.

 

Les tres vencedores admeten que, “d’inici teníem expectatives baixes perquè no volíem fer-nos il·lusions. Gràcies al suport del professorat van poder anar desenvolupat la idea i la veritat és que hem après molt. Era molt difícil d’imaginar guanyar, però estem molt orgulloses perquè hem aconseguit treure el millor de nosaltres”.

 

Els segons classificats, amb un premi consistent en un viatge a Brussel·les va ser per un grups d’alumnes de segon de batxillerat també de l’escola Santo Santo Ángel pel projecte anomenat “Menos es mas”, una idea de negoci consistent en la compra, venda i lloguer de roba de marca per internet entre empreses i particulars o entre particulars.

 

El tercer premi consistent en accions formatives al Barcelona Entrepreneur Experience Day va recaure en un grup d’estudiants de l’Acadèmia Núria pel projecte “Divorce Planning”, un idea de negoci basat en oferir tot un paquet de  serveis per internet per a persones divorciades.

 

Durant la gala final, celebrada aquest dimarts a l’Espai Maragall, els 10 finalistes, que van exposar el seus projectes, van rebre com a reconeixement un programa de formació per a emprenedors basat en el Business Model Canvas, i un altre d’alt rendiment en emprenedoria basat en la metodologia Lean LaunchPad d’Steve Blank, en cas de ser majors d’edat. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui va presidir aquesta acte, els va transmetre tot el seu “reconeixement i agraïment pel seu esforç i treball en equip” i va assegurar que “cal valorar la bona tasca feta pels 400 joves participants, el treball dels mentors, del professorat i de l’Ajuntament”. Sánchez considera que “és molt important fomentar l’esperit emprenedor dels joves perquè el futur està en les seves mans” i que “aquest no passa només per fer realitat aspectes materials, sinó sobretot per conrear els valors intangibles”. L’alcaldessa ha avançat que “la intenció del consistori és donar continuïtat a aquest projecte”.

 

El Gavà Talent Factory s’emmarca en la necessitat d’introduir l’emprenedoria en l’ensenyament, ja que una societat viva i activa, que vulgui donar resposta a l’actual crisi econòmica i estructural, i dotar-se d’una configuració social sostenible en el futur i resistent a possibles noves situacions com l’actual, ha de comptar amb una població capaç de generar activitat econòmica i pesos de treball per si mateixa. Això, fonamentalment, neix d’uns joves amb capacitat emprenedora i capaços de donar forma empresarial a les seves idees i creacions i, d’aquesta forma, generar llocs de treball en el futur proper.