Gavà viu intensament La Romería
Gavà viu intensament La Romería

Gavà ha celebrat aquest diumenge la tradicional Romería, un esdeveniment que organitza la Asociación Cultural Andaluza, amb la col·laboració de diverses entitats locals.

Amparo Atencia, presidenta de l’Asociación Cultural Andaluza, ha explicat que enguany “ho hem volgut fer d’una forma una mica diferent i el dia abans, a la tarda, ja vam tenir les actuacions dels grups de ball de l’associació i també de la professora, Mireia Benítez, i a més vam comptar  amb la participació de diversos cantants per amenitzar la tarda i la nit”.

Totes aquestes actuacions, així com la pròpia Romería es van fer a la zona tradicional de La Sentiu, a l’Àrea Recreativa, i el recorregut va començar a dos quarts de deu del matí des de l’Ajuntament. Tot seguit es va pujar per la Diagonal, després pel carrer Sant Lluís fins a l’avinguda Joan Carles I, es va passar pel col·legi Santo Ángel i després rumb a La Sentiu. Allà es va fer la tradicional Misa Rociera amb l’acompanyament del Coro Rociero Zara de la Sierra de Viladecans, que cada any col·labora amb l’activitat.

Atencia destaca que, després de tres anys sense poder fer la Romería, “la d’aquest any ha estat  una Romería molt desitjada”, i també ens ha explicat que tornar a organitzar-la no ha estat gens fàcil: “Nosaltres som una associació molt petita i, després de tres anys sense cap activitat, no teníem recursos econòmics com per poder moure la Romería, però enguany, afortunadament, hem tingut molta ajuda de patrocinadors i la hem pogut portar endavant”.

La presidenta de l’entitat ha destacat que “els comerços de Gavà enguany s’han bolcat en la Romería”, i també ha agraït “l’ajuda dels nostres patrocinadors, als quals estem molt agraïts, de debò”.