Gavà viu la II Trobada Gegantera

Gavà va acollir, aquest dissabte, la II Trobada Gegantera d’Hivern organitzada per la colla gavanenca amb els grallers de l’Anguila. L’esdeveniment va comptar amb la participació de les colles geganteres de Rubí, el Xaloc de Castelldefels, Sant Joan Despí i els grallers de Viladecans i va consistir en un cercavila per l’entorn del carrer de Sant Pere, el passeig de Joan Maragall i la zona de la Riera de Les Parets.

Per part de Gavà van desfilar el gegantons i els gegants mitjans: El Calamot i la Bruguers mentre que les figures grans de la Maria i el Pere no van poder sortir per manca de portadors.

El President de l’entitat local, Lluis Méndez va explicar que “la nostra idea en principi era passar per l’Illa per acabar a la Torre Lluch però s’ha decidit fer un canvi de recorregut, donat que la plaça Major era el lloc on es feia l’acte del 25N on, tot i que la nostra intenció era entrar en silenci, no es va veure adient perquè podia semblar que era una acció festiva que feriria alguna sensibilitat. En qualsevol cas, nosaltres ens sumem a la causa raó per la qual la geganta Bruguers porta avui un llaç lila i aquest diumenge participarem en la X Marxa contra la Violència Masclista del Baix Llobregat”.

Méndez ha explicat que també creu que “va bé sortir dels itineraris habituals perquè la resta de zones de la ciutat perquè puguin gaudir d’aquesta celebració” i s’ha mostrat “satisfet amb el desenvolupament d’aquesta trobada que l’any passat vam viure coincidint amb les Festes d’Hivern i que ara hem seguit i hem volgut desmarcar d’aquestes dates perdonar-li més entitat i protagonisme”.