Gavà viu la XVII Convenció de Tullianos

L’auditori Marc Grau del Parc del Mil·lenni va acollir, aquest dissabte, una nova edició de la Convenció de Tullianos. La trobada, que va aplegar novament els fans dels mítics Jethro Tull, ha sumat ja la seva dissetena edició i va comptar enguany, com a concert estrella, el que va oferir Martin Barre en exclusiva a Espanya. Barre va venir acompanyat de dos altres mites de la història de la banda, el bateria Clive Bunker i el teclista Dee Palmer, amb els quals està realitzant una gira mundial que ve avalada per un èxit aclaparador als Estat Units. La seva actuació ha estat la única que han ofert a tota Espanya.

L’altre concert destacat va ser el dels Ars Nova XIV, el grup de temes propis dels Jethro Sur, banda de versions dels Jethro Tull. Ars Nova XIV, actualment presenta el seu tercer disc titulat “Tiempo”. Ars Nova XIV és una banda sevillana l’estil de la qual és el folk-rock progressiu que es barreja amb pinzellades d’estils tan diversos com el blues, la música cèltica, el jazz, el flamenc o la música clàssica. Aquesta fusió, juntament amb el tractament melòdic instrumental i vocal, dóna lloc a una de les característiques més distintives de la banda. A més d’aquestes, cal destacar els seus canvis contrastants entre seccions que desemboquen, en la majoria dels casos, en ritmes marcats que acompanyen a melodies instrumentals realitzades per la flauta travessera i el piano.

També va tocar Cristóbal Vergara i Paco & Friends amb versions de Jethro i es va fer el sorteig de material del grup com ara, discos, dvd’s, fotos i autògrafs, entre d’altres.