Gavà vol esclarir les causes dels moviments sísmics al Garraf
Gavà vol esclarir les causes dels moviments sísmics al Garraf

Segons informa El Periòdico, a través de l’ANC, l’Ajuntament de Gavà ha reclamat a la AMB que investigui les causes dels tremolors que es van registrar la setmana passada en el massís del Garraf i que entitats socials i ecologistes atribueixen als gasos de l’abocador de la Vall de Joan.

Diversos col·lectius informaven que, la setmana passada, entre el 10 i el 14 de maig, es van detectar cinc moviments sísmics de diferent intensitat en el massís del Garraf. El més important es va produir el dia 11 a dos quarts de cinc de la tarda quan els sismògrafs van detectar un moviment de 2,3 graus en l’escala de Richter.

La regidora de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Gavà, Rosa Fernández, ha traslladat el seu malestar al director de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus del AMB, Joan Miquel Trullols, per no haver estat informats d’aquests episodis, que han conegut per associacions del territori. També ha requerit que la convocatòria urgent de la comissió de seguiment de les obres de clausura del Dipòsit Controlat de la Vall de Joan, on són presents els ajuntaments del parc del Garraf.

Des del AMB confirmen que els últims dies s’han detectat problemes en l’àmbit del Parc Natural del Garraf i declaren estar analitzant la problemàtica a nivell tècnic, “és per això que encara no tenim conclusions”. L’organització supramunicipal assegura que informarà degudament “tan aviat tinguem un diagnòstic, en els pròxims dies”.

Un tremolor que els veïns de la urbanització de la Plana Novella d’Olivella descriuen com “una explosió forta” que va produir petits desperfectes en algunes cases. L’Institut Cartogràfic de Catalunya descarta l’origen tectònic que l’epicentre es va localitzar molt en superfície.

La Unió Muntanyenca Eramprunyà, el Grup Ecologista Quercus i el Centre d’Estudis Beguetans també han demanat explicacions sobre la situació al AMB, l’administració responsable de l’abocador, i que es reuneixi urgentment la Comissió de seguiment de les obres de clausura del Dipòsit Controlat de la Vall de Joan.