Gavabús gratuït els caps de setmana

Durant tot l’estiu, les línies de Baixbus que connecten amb la platja incrementen la freqüència de pas. Les línies regulars L94 i L95, que connecten tot l’any la pl. Catalunya de Barcelona amb Castelldefels per l’autovia C31, augmenten fins l’11 de setembre la seva freqüència de pas amb un bus cada 20 minuts tots els dies de l’estiu per arribar fins la platja de Gavà i de Castelldefels. La línia L94 arriba fins Port Ginesta, a les Botigues de Sitges, i de forma conjunta amb la L95 també dóna servei a la Pineda de Gavà i al barri de Gavà Mar.

Castelldefels també compta amb la línia CF1, l’autobús urbà que comunica el centre del poble amb el pg. Marítim-platja i Port Ginesta, i la línia exprés E95, que comunica de dilluns a divendres feiners Barcelona amb el centre urbà de Castelldefels. Aquesta última té parades intermodals amb les altres línies que connecten amb la platja.

Les línies L96, de Sant Boi a Castelldefels, i les línies L97 i E97, de l’av. Diagonal de Barcelona a Castelldefels, també apropen a les platges metropolitanes durant tot l’any. La línia L97 cobreix també els municipis de Gavà i Viladecans per la ctra. 245 (interior dels pobles).

Millora del Gavabús

Des del març de 2019, el Gavabús (Ga1) ofereix una freqüència de pas de 20 minuts tots els dies de l’any de dilluns a dissabtes feiners, i a l’estiu, de l’1 de juny a l’11 de setembre, aquesta freqüència també és per a diumenges i festius. Comunica el centre urbà de Gavà amb els barris de la Sentiu i de Ca n’Espinós, i amb l’av. d’Europa (zona de platja de la Pineda de Gavà i Gavà Mar). En el seu recorregut per l’av. d’Europa té parades combinades amb les línies L94 i L95.

Així mateix, del 8 de juny al 11 de setembre de 2019 el Gavabús serà gratuït per a tots i totes les passatgeres els dissabtes, diumenges i festius. Els usuaris i les usuàries hauran de, un cop han accedit a l’autobús, demanar el seu bitllet al conductor.

Altres urbanes temporals

De manera temporal, del 15 de juny a l’1 de setembre, a Viladecans funciona la línia urbana VB4 que comunica el centre urbà amb la platja de la Murtra.

I al Prat, la línia PR3 comunica el centre urbà amb la platja tots els dies de la setmana de l’1 de juny al 14 de setembre. La freqüència és d’un bus cada 30 minuts entre les 8:00 i les 21:15.