GavàMón 2017

Aquest dimecres arrenca una nova edició del GavàMón, la Mostra de Drets Humans Fins que, fins el 22 d’octubre, oferirà activitats diverses com ara música, cinema xerrades i exposicions, entre d’altres amb la voluntat, segons precisa el regidor Delegat de Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau, Èric Plaza “de sensibilitzar tothom, sobretot els més joves, de la importància de respectar i defensar els drets humans”.

A la present edició s’incorpora el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, en la qual Gavà hi participa juntament amb altres municipis i institucions catalanes. En aquest sentit, quatre activistes realitzaran xerrades i concerts on compartiran amb la ciutadania les seves vivències i explicaran el treball que realitzen.

Activitats diverses

La programació del GavàMón inclou un sopar solidari, que tindrà lloc el 6 d’octubre al Casal de l’American Lake, organitzat pel Fòrum de Solidaritat i Cooperació de Gavà, integrat per diverses entitats i ONG’s locals. Plaza ha explicat que “el preu del tiquet costa 10 euros i els diners que es recaptin aniran destinats a una entitat local que treballa amb els refugiats”.

Quant al cinema, es passaran tot un seguit de pel·lícules i documentals a l’Espai Maragall oberts a tot l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius. En aquest apartat, i també a modus de cloenda, el dia 22 es farà un tast de cinema asiàtic, una novetat que, segons Plaza, “si té bona acceptació es podria fer un petit festival de cinema asiàtic a banda, l’any vinent, com a precuela de la mostra que es fa a Barcelona”.

D’altra banda, el GavàMón també estarà present a la Mostra d’Entitats que se celebrarà el dia 7 d’octubre amb la presència de les entitats que integren el Fòrum de Solidaritat i Cooperació i el taller de cuina del món.

El GavàMón s’inicia avui amb la xerrada, a les 18.00 hores, sota el títol “L’art en defensa dels drets humans” en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans a càrrec de la defensora per la pau Diana Avella. Es tracta d’una activista que treballa a Colòmbia des d’organitzacions de base per la defensa del dret a la vida de les dones i del jovent i per la no militarització de la vida. Avella és també coordinadora del festival de hip-hop més gran d’Amèrica Llatina i ens oferirà diferents actuacions artístiques a favor dels drets humans acompanyada d’artistes locals.